BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel İzBB'de greve saatler kaldı: Hangi kurumlar hizmet durdur...

İzBB'de greve saatler kaldı: Hangi kurumlar hizmet durduracak?

23 bin İzmir Büyükşehir Belediye işçisinin çalıştığı İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir’de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde kriz devam ederken ilan edilen greve ise 24 saatten kısa bir süre kaldı. Son dakikaya kadar bir anlaşma sağlanmadığı takdirde grevden dolayı başta ESHOT otobüsleri olmak üzere tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetleri durdurulacak.

0Yorumlar
İzBB'de greve saatler kaldı: Hangi kurumlar hizmet durduracak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 23 bin işçiyi kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde kritik aşamaya gelindi.

Ege'de Sonsöz'den Metehan Ud'un yaptığı habere göre,Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) yetkilileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Genel İş İzmir 1,2,3 ve 9 Nolu Şubeler arasında yapılan oturumlarda sonuç çıkmadı.

Son dakikaya kadar bir anlaşma olmazsa 28 Mayıs Çarşamba’yı 29 Mayıs Perşembe’ye bağlayan gece 20 binin üzerinde İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir işçisi greve çıkacak.

SON TEKLİF YILLIK YÜZDE 30
Önceki gün yapılan görüşmelerde de uzlaşı sağlanamazken işveren kanadı son olarak yüzde 26’lık zam oranını yüzde 30'a çekmiş ve bu teklifin ise yıllık olduğunu açıklamıştı. Sendikalar ise bu orana tepki göstererek masadan kalkmıştı.

İZELMAN'da örgütlü şubeler zam taleplerini yüzde 60 olarak açıklarken İZENERJİ'de örgütlü şubeler ise maaşlarının diğer şirketler seviyesine çekilerek eşit işe eşit ücret taleplerinin hayata geçirilmesini talep ediyor.

Grevden dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 20’nin üzerinde biriminde hizmet duracak, işçiler çalışmayacak.

ESHOTLAR DURACAK
Grev boyunca 1300 ESHOT otobüsü duracak. 10 bin araç kapasiteli büyükşehire ait otoparklar çalışmayacak. İzmirliler işlerine, okullarına ve hastanelere gitmekte zorlanacak. Grev boyunca İZBAN, metro ve tramvaylarda ve İZULAŞ’ın çalıştığı hatlarda yoğunluk yaşanması bekleniyor. ESHOT atölyeleri de duracak.

Park-bahçe, fen işleri gibi büyükşehir birimlerinde çalışan işçiler hizmet üretmeyecek. İdari hizmetlerde çalışan büyükşehir belediyesi işçileri de grevde olacak. KOPYALAMA

ANA ARTERLER DE ÇÖP TOPLANMAYACAK
Kentin ana arterlerinde görevli kent temizliği birimi işçileri çöpleri toplamayacak. İlçelerin çöplerinin toplandığı katı atık bertaraf merkezleri de çalışmayacak. Bundan dolayı ilçelerin çöplerinin toplanmasında aksamalar yaşanması bekleniyor.

İZSU FATURASI KESİLMEYECEK
Yine grev boyunca İZSU faturaları kesilmeyecek, açma-kapama işlemleri duracak. Sebze-meyve ve balık halinde çalışan büyükşehir işçileri de iş durduracak.

AŞ EVLERİ ÇALIŞMAYACAK
Binlerce İzmirlinin faydalandığı sosyal hizmetler de duracak. Grev boyunca Süt Kuzusu dağıtımı olmayacak, aş evlerinde yemek çıkmayacak. Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nde de hizmet duracak.

MEZBAHALARDA DURACAK
Kurban Bayramı öncesi daha da önem kazanan mezbahalar da çalışmayacak. Bu süreçte ilaçlama faaliyetleri de duracak.

ANAOKULLARI DA LİSTEDE
Yüzlerce çocuğun eğitim gördüğü İZELMAN anaokulları da bu süreçte çalışmayacak. Anaokullarının eğitmenleri de diğer çalışanları da greve katılacak. Büyükşehir’e ait tesis ve merkezler de çalışmayacak. Ayrıca evde bakım hizmetleri ve meslek fabrikasında verilen eğitimler de duracak.

NERELER ÇALIŞACAK?
Grev yasağı kapsamında olan Eşrefpaşa Hastanesi, itfaiye ve mezarlıklar birimlerinde çalışanlar hizmet üretmeye devam edecek. İZENERJİ bünyesindeki güvenlik görevlileri de çalışacak. Ayrıca İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki canlıların bu süreçte zarar görmemesi için burada hizmet devam edecek.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

6 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

9 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

11 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

12 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

12 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

12 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

13 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce