İzmir, Adıyamanlı yurttaşlarla el ele yaraları sarıyor... “Büyükşehir gelmeden önce burası kabus yeriydi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adıyamanlı 60 yaşındaki depremzede Hasan Yavuz’un kapısını açtığı 2 dönümlük araziyi koordinasyon merkezine dönüştürdü. 3 bin kişilik aşevinden yardımların dağıtılmasına kadar tüm çalışmaların yönetildiği merkez, Adıyaman’da depremin yaralarını sarmak için çalışıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri depremin en çok etkilediği dört kentte depremzedeler için yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Adıyaman’da kurduğu 2 dönümlük koordinasyon merkezinde bölgeye gelen yardımlar Adıyaman’ın merkezinden dağ köylerine kadar ulaştırılırken, merkezde geçici barınma alanı oluşturmak için de çalışmalar sürüyor.

Koordinasyon merkezindeki çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Birimi Sorumlusu Aysel Özkan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak buraya konuşlandık. Önce lojistik alanımızı kurduk. Burada 3 bin 500 kişilik yemek üreten aşevimiz ve yardım birimimiz yer alıyor. Yemek dağıtımımız beldeler, köyler ve ihtiyaç noktalarında sürüyor. Adıyaman’da görevli Mersin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerimize de destek olduk. Bunun dışında gıda ve hijyen paketi, battaniye, giyişi ve soba yardımı yapıyoruz. Vatandaşlarımız bize ulaşıyor, biz de onlara ulaşıyoruz süreci en hızlı şekilde yönetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“İğneden ipliğe ne varsa verdiler”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon birimi için gönüllü olarak yer tahsis eden ve merkezde kalarak destek olan 60 yaşındaki Adıyamanlı depremzede Hasan Yavuz, yardımları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Yavuz, “Depremden sonra buraya ilk İzmir Büyükşehir Belediyesi geldi. Bizden yer istediler, ben de yerimi onlara verdim. Burada sıcak yemek dağıtıyorlar. Köylere götürüyorlar. Allah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den, çalışanlarından razı olsun. Bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Belediye gelmeden önce burası bir kabus yeriydi, korkuyorduk. Onlar geldikten sonra biraz canlandık. Çadır verdiler, odun verdiler, iğneden ipliğe ne varsa verdiler. Dağ köylerine kadar yardım götürüyorlar” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de “sağlık ordusu” kuruluyor
Büyükşehir’in başlattığı projede 98 genç gönüllü ve 20 deneyimli mentor sahaya iniyor. Amaç,...
Başkan Tugay Roman yurttaşlarla bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Roman...
Başkan Tugay, yurttaşlarla bayramlaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bayram namazını Karabağlar Eski Çamlık...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...
Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
