İzmir'de "Yüyzılın Ağıdı" yakıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi işbirliğiyle hazırlanan "Yüzyılın Ağıdı" oratoryosu, İzmirli sanatseverlerle buluştu. Deprem felaketinin etkilediği 11 kente ait ağıt ve türkülerden oluşan oratoryo büyük ilgi gördü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi işbirliğiyle hazırlanan İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği, İnci Vakfı, Belçika Türk Kadınları Derneği ve Gönül Makamı Türk Müziği Eğitim Terapi Kulübü ortak çalışması "Yüzyılın Ağıdı" oratoryosu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin etkilediği 11 ile ait ağıt ve türkülerden oluşan "Yüzyılın Ağıdı" oratoryosu büyük ilgi gördü. Geceye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Kent Konseyi'ni temsilen Yürütme Kurulu Üyesi Nüsret Doğan Albayrak, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, İnci Vakfı Başkanı Ece Elbirlik Ürkmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve İzmirliler katıldı. Oratoryo yazarları Berin Oğultürk ve Dr. Ekin Ercan’ın yanı sıra oratoryoya destek veren Fatma Çelik de konuklar arasındaydı. Geceye katılan Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat duygulandıran bir konuşma yaptı.

“Unutmayacağız”
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu “Unutmadık, unutmayacağız” dedi. Özuslu, İzmir'e gelen depremzede yurttaşlara kucak açtıklarını belirterek “Yaraları saracağız” diye konuştu. İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu da “Her afette olduğu gibi ilk günden başlayarak gücümüzü kamu ve yerel yönetimlerle birleştirerek daha fazla kişiye ulaşmak için tüm gayretimizle iyilik havuzlarına katkılarımızı sağladık. Kendimizi uzun sürecek bir maratonda hissediyoruz. Tüm gücümüzle bölge için çalışmalarımızı işbirliğiyle sürdüreceğiz” dedi.
İzmir Kent Konseyi Yönetim Kurucu Üyesi Nüsret Doğan Albayrak ise deprem felaketinin ardından bir şeyler yapma azmiyle bölgeye desteklerini sunan herkese teşekkür etti. Etkinliğin sonunda İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İsveç’te Erdoğan maketi yakıldı, Dışişleri tepki gösterdi
Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Recep Tayyip Erdoğan’ın maketi yakıldı. Türkiye...
Gazze'de gazeteci diri diri yakıldı: 9 gazeteci de yaralı
İsrail’in Gazze’de bir hastane yerleşkesine düzenlediği hava saldırısında diri diri yakılan...
CHP Menemen Gençlik Kolları’ndan Madımak anması: Utanç...
CHP Menemen Gençlik Kolları İlçe Başkanı Emir Sarı ve yönetimi 31 yıl önce yaşanan Madımak...
Yerel Haberleri
TümüAvrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...
Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması
19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
Başkan Mutlu’dan Gaziler Günü’ne özel buluşma: Her zaman...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...
Bornova’da iki yeni “Kent Bostanı” daha açıldı
Bornova Belediyesi, Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde toplam 11 bin metrekarelik iki...
Kınık’a 135 kilometrelik içme suyu şebekesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta içme suyunun önemli bölümünün...
Çeşme Belediyesinden minik öğrencilere ''Okula Hoş...
Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ilkokula ilk...
Karşıyaka’da nesiller arası buluşma
‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla sürdüren Karşıyaka...