Kırkağaçlı kadınlar adım adım Manisa’yı gezdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Adım Adım Manisa Projesi’ kapsamında Kırkağaç ilçesinden şehir merkezine gelen 90 kişilik kadın kafilesi, tarihi mekânları gezdi. Çok eğlendiğini ve Manisa’yı detaylı gezdiğini belirten Kırkağaçlı kadınlar hem Büyükşehir ekiplerine hem de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkürlerini iletti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin merkeze uzak ilçelerde yaşayan kadınların şehrin tarihini daha yakından tanımalarını sağlamak ve kadınların sosyal hayata katılımını arttırmak için hayata geçirdiği ‘Adım Adım Manisa’ projesi hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 90 kişilik kadın kafilesi, kent merkezinde ağırlandı. Kırkağaç ilçesinden gelen kafileyi, Büyükşehir görevlileri ‘Hanımlar Aile Çay Bahçesi’nde’ karşıladı. Kahvaltı ikramının ardından Tıp Tarihi Müzesi’ne ve Uluslararası Mesir Macunu Festivali’ne ev sahipliği yapan Hafsa Sultan Camii’ne gidildi. Kafileye Sultan Camii’nin ve Tıp Tarihi Müzesi’nin tarihteki yerine ilişkin bilgi verildi. Daha sonra Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olma özelliğini taşıyan Muradiye Camii ziyaret edildi. Kırkağaçlı kadınlar, Manisa manzarasını izleme imkânı sunan Mevlevihane ve Manisa’da bulunan çeşitli eserlerin maketlerinin yer aldığı Şehzadeler Park’ı da gezdi. Öğle yemeğinin ardından Süreyya Tabiat Parkı’nda kadınlara limonata ikram edildi. Kafile hem sonbaharın tadını çıkarırken hem de müzik eşliğinde dans ederek keyifli zaman geçirdi. Daha sonra Osmanlı Müzesi ziyaret edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde halka hizmet veren Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun ziyaret edilmesinin ardından gezi programı sona erdi.

Sosyal Belediyeciliği Damarlarıma Kadar Hissettim
Kırkağaç’ın Bakır Mahallesi’nden geziye katılan Nuray Artış, “sosyal belediyeciliği damarlarıma kadar hissettim, 10’dan fazla ülke gezdim ama kendi memleketimi bu kadar detaylı gezmemiştim. Bugün aslında Manisalı olmak ne demek, Manisa’da neler ön planda, yerinde deneyimleyerek öğrendim Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum” dedi.
Pek gezme fırsatı bulamadığını söyleyen Havva Kayın, “ev hanımıyım engelli görümceme bakıyorum bu yüzden şehir dışına pek fazla çıkamıyorum. Manisa’yı bu kadar iyi tanımıyordum Ferdi Başkanımız sağ olsun bize bu imkânı sundu” diye belirtti.
Fatma Fındıklı, “seneye belki de yaşlanıp buraları gezme fırsatımız olmayacaktı. Buraları göremeyecektik. Başkanımız bizi çok iyi ağırladı. Gördüğümüz gezdiğimiz yerlerde çok güzeldi. Ben ve arkadaşlarım bu geziyi hiç unutmayacağız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yeşilin Atası Manisa Tarzanı Mezarı Başında Anıldı
Manisa’yı yeşillendirmek için ömrünü doğaya adayan ve hafızalara “Manisa Tarzanı” olarak kazınan...
Sarıgöllü kadınlar Manisa’yı adım adım gezdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Adım Adım Manisa Projesi’ kapsamında Sarıgöl ilçesinden şehir...
Demircili kadınlar adım adım Manisa’yı gezdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Adım Adım Manisa Projesi’ kapsamında Demirci ilçesinden şehir...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...