Menemen Belediyesi’nden bir ilk daha
Menemen Belediyesi, ilçenin kalbinden geçen Çanakkale Asfaltı üzerindeki TIR ve kamyon yoğunluğunun çok daha sağlıklı olması ve şoförlerin dinlenebilmesi için yapımına başladığı TIR Garajı sona yaklaştı. Özenle yapılan tesisin açılışı için hazırlıkların yapıldığını belirten Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Burayı uzun yol şoförlerimiz için modern ve konforlu bir mola noktası olarak tasarladık. Çünkü her güvenli mola, mutlu buluşmalar ve huzurlu bir trafik demektir." dedi.
Eser belediyeciliği anlayışıyla ilçenin dört bir yanına her ihtiyaca uygun tesisler kazandıran Menemen Belediyesi, uzun yol şoförlerini de unutmadı. Tonajlı lojistik araçlarının yoğun bir şekilde kullandığı Çanakkale Asfaltı üzerine inşa edilen Menemen Belediyesi TIR Garajı'nın açılışı için geri sayım başladı.
Tesiste yok yok...
Toplam 18 bin metrekare alanda yaklaşık 100 araçlık TIR parkına sahip tesis, uzun yol şoförlerinin ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı. 500 metrekarelik kapalı sosyal ve ideri alan bulunan tesiste 100 metrekarelik kafe ve restoran, TIR ve ağır vasıta araçlar için yıkama alanı, duş, TV ve kişisel kullanım alanlarıyla otel konforuyla dinlenme odaları, mescit, toplantı salonu gibi birçok donanım bulunuyor.
"Alın terini bu ülke için akıtan şoförlerimizi unutmadık"
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, inşaatın tamamlandığı ve peyzaj düzenlemesiyle birlikte hazırlıkların son aşamaya geldiği tesiste incelemelerde bulundu. Pehlivan, "Çanakkale Caddesi, ilçemizin tam ortasından geçen ve günlük 60 bin araç trafiği bulunan çok önemli bir yol. Birçok üretim tesisi, liman ve turizm tesisleriyle kent merkezi arasında bir köprü görevi gören bu yolun güvenliği ve konforu için daha önce 460 metrelik battı çıktıyı öz kaynaklarımızla yaparak 100. Yıl Menemen Köprülü Kavşağı'nı ilçemize kazandırmıştık. Aydınlatma ve peyzaj çalışmalarıyla orta refüj düzenlemesini yaptık. Şimdi de binek araçlar kadar ticari araçların da yoğun olarak kullandığı bu yolun üstünde, uzun yol şoförlerimiz için TIR garajımızı açıyoruz. Çünkü bu ülkenin çarkları dönüyor, market rafları doluyor ve üretim devam ediyorsa bunda uzun yol şoförlerimizin emeği, alın teri ve fedakârlığı vardır. Biz de kilometrelerce yol yaparak alın terini bu ülke için akıtan şoförlerimizin rahatça dinlenebileceği, her türlü ihtiyacına cevap verebilecek bir alan tasarladık. TIR garajımızdaki güvenli molalar sayesinde yollarımızın güvenliği ve konforu bir kat daha artmış olacak. Çünkü her güvenli mola, mutlu buluşmalar ve huzurlu bir trafik demektir." ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen'de on binler, Sefo ile coştu
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Şenliği, muhteşem bir konserle son buldu....
Menemen Belediyesi araç filosu yeni araçlarla güçlendi
Menemen Belediyesi, hizmet ağını genişletmek adına araç filosunu büyütmeye devam ediyor. Menemen...
Dünya yeniden Menemen'de buluşuyor
Menemen’de 5. Uluslararası Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Dünya çapında prestije sahip...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...