BIST 100 10.961,67 %1,88 Altın 6.311,32 ₺/gr %0,45 Bitcoin $76.835 %2,27 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,00 ₺ %0,02 Sterlin 67,09 ₺ %0,02 Gümüş 79,97 ₺/gr %1,45 Ethereum $2.250,41 %2,47 İsviçre Frangı 61,10 ₺ %0,00 Kanada Doları 35,77 ₺ %0,13 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,20 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,27
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Menemen'de Doğaköy Anaokulu’nun açılışı yapıldı

Menemen'de Doğaköy Anaokulu’nun açılışı yapıldı

Menemen Belediyesi tarafından Doğaköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Doğaköy Anaokulu 3 Şubat Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı

0Yorumlar
Menemen'de Doğaköy Anaokulu’nun açılışı yapıldı

Menemen Belediyesi tarafından Doğaköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Doğaköy Anaokulu 3 Şubat Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı.


Doğaköy Mahallesi’nde yaşayan çocukların okul öncesi sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek amacıyla Doğaköy İlkokulu bahçesinde inşa edilen Doğaköy Anaokulu, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, İyi Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve Menemenlilerin katıldığı bir törenle açıldı.


Başkan Serdar Aksoy’un göreve geldiği ilk günlerde yapımına karar verdiği Doğaköy Anaokulu, Menemen Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafında inşa edildi. 105 metrekare alanda, bir derslik, yemekhane, oyun odası ve 3 tuvaletten oluşan Anaokulu’nun çocuklar için hem sosyalleşme alanı olması hem de okul öncesi gelişimlerine katkı sağlaması amaçlanıyor.


Başkan Serdar Aksoy: “Ufak bir sarsıntıda bile yıkılabilecek eski bir okul ile çocuklarımızın hayatını tehlikeye atamazdık”


Aylar önce muhtarının daveti üzerine Doğaköy’e geldiğini ve anaokulunu inceleme fırsatı bulduğunu belirten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Deprem nedeniyle her gün sallanan, sıkıntılı bir coğrafyada yaşıyoruz. Ufak bir sarsıntıda bile yıkılabilecek eski bir okul ile çocuklarımızın hayatını tehlikeye atamazdık. Okuldaki sıkıntıları görür görmez hemen Sayın Kaymakamım ve İlçe Milli Eğitim Müdürüm ile görüşerek bu projeyi hayata geçirdik” dedi.


“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra söylemiş olduğu çok önemli bir söz var: “İstiklal Savaşı bitmedi, asıl şimdi başlıyor. Muallimlerle birlikte başlıyor” der. Bizler de Gazi Mustafa Kemal’in askerleri olarak bıraktığı bayrağı milli eğitimde devam ettiriyoruz. Kurtuluş Savaşı’na devam ediyoruz” diyen Başkan Serdar Aksoy, yeni okulun Doğaköylü çocuklara ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek sözlerini bitirdi.


Menemen'de Doğaköy Anaokulu’nun açılışı yapıldı

Mustafa Özkaynak: “Katkısı olan herkese teşekkür ederim”


Açılışta konuşan ve vatan için verilen mücadelenin eğitim alanında devam ettiğini belirten Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak ise, “Çocuklarımızın gelişimi, yeteneklerini keşfetmeleri ve sosyal ilişkilerinin güçlenmesi için okul öncesi eğitim önemli bir yer tutuyor. Bu eğitimin önemi bilimsel verilerle de kanıtlanmış durumda. Anaokulu konusunda bilinçlenme ile birlikte velilerden çok büyük bir talep var. Bizler de Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gelen bu taleplere karşılık vermeye çalışıyoruz. Belediyemiz de çocuk bakım evleri, ana okullar ve kreşler açarak gerekli desteği veriyor. Doğaköy’den gelen talebe de Menemen Belediyesi hemen karşılık verdi ve bu okulu hayata geçirdi. Ben başta Menemen Belediye Başkanımız Serdar Aksoy olmak üzere, onun şahsında tüm Menemen Belediyesi’ne ve katkısı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.


Dr. Erdoğan Akyüz: “Bu güzel eğitim yuvamız Doğaköy’e hayırlı olsun”


İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ise yaptığı konuşmada, “Bugün geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin temel eğitime hazırlanacakları yeni anaokulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayatı, birlik beraberliği, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı öğrenecekleri bu güzel eğitim yuvamızın Doğaköy’e, gençlerine ve çocuklarına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

17 dakika önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

1 saat önce

Böbrek nakliyle hayata tutundu, organ bağışı için gönüllü...

Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Kıymet Merve Duman, üniversite eğitimini tamamlayarak İzmir...

1 saat önce

Zeytinde çuval dönemi sona eriyor, kalite artıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

1 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

1 saat önce

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...

20 saat önce

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

22 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

23 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

23 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

23 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

1 gün önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

1 gün önce