Merhum başkan yardımcısının ismi Çiğli’de yaşayacak
İki yıl önce Covid-19 salgını sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yuman Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan’ın ismi Ataşehir Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parkta yaşayacak.
Pandemi döneminde yakalandığı Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan'ın ismi Ataşehir Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verildi. Parkın açılışına meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Çiğlili vatandaş katılım gösterdi.

Başkan Gümrükçü: “İsmi, alın teri döktüğü topraklarda yaşayacak”
Parkın açılışında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bire bir tanıdığınız kucaklaştığınız insanları kaybetmenin acısını hepiniz yaşamışsınızdır. Mustafa Avdan benim ağabeyimdi ve onun kaybını çok içten yaşadım ve yaşıyoruz. Görevdeyken, Çiğli’ye hizmet ederken vefat etmek, insanların sorunlarını çözmeye çalışırken bu hastalığa yakalanmak Mustafa Ağabey’in başına gelebilecek bir şeydi. Çünkü yedi gün yirmi dört saat vatandaş için çalışan, ilkelerine bağlı, hizmet etmek için her şeyi yapan, insan ayırmayan biriydi Mustafa Ağabey. Bu kente hizmet etmekten başka sevdası ve amacı yoktu. Burada yaşayan insanları tek tek tanımasa da severdi ve onlara gönülden bağlıydı. Asla kimseyle ilgili kötü bir şey düşünmezdi, kimseyle küs kalamazdı. Bu mahalle onun mahallesi. İsminin, alın teri döktüğü bu topraklarda ilelebet yaşaması için tüm meclis üyelerimizin onayı ile bu parka onun ismini verdik. Her partiden insan bugün onun isminin çevresinde birleşti” ifadelerini kullandı.
Egemen Avdan: “Mutlu ve gururluyum”
Park projesinin babasının karakterine oldukça uygun olduğunu belirten Mustafa Avdan’ın oğlu Egemen Avdan, “Öncelikle parkın açılışında emeği geçen Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye teşekkür ediyorum. Babamın adının en çok bir parka yakışacağını düşündüm. Çünkü parklar da tıpkı babam gibi her görüşten insanları sevgi ile kucaklayan yerler. Umarım bu parka gelen çocuklar da kendilerini benim gibi huzurlu ve mutlu hissederler” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ali Aydın’ın Adı Çiğli’de Yaşayacak
Geçtiğimiz ocak ayında sabah yürüyüşü sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu...
Karşıyaka, Reşat Leblebicioğlu’nu unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, 1941-1949 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan...
Karşıyaka Belediyesi’nden vefa örneği
Karşıyaka Belediyesi, 1941-1949 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan...
Yerel Haberleri
TümüBurhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...
Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...
Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...
Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...
Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi, mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...
İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...
Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...
Büyükşehir’den özel gereksinimli öğrencilere sıcak destek
Bornova’da kaçak moloz seferberliği
Bornova genelinde çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümlerine karşı savaş açan Bornova...
Büyükşehir’den okullara hijyen desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...
Foça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi
Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...
Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...