Narlıdere'de yelken yarışlarına rekor katılım
Narlıdere Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılında düzenlenen 9 Eylül 100. Yıl Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları rekor katılımla tamamlandı. Sporcuları tebrik eden Başkan Ali Engin, “Yelken sporunun ilçemizde yaygınlaşmasıyla Narlıdere’nin cazibesinin daha da artacağına inanıyoruz. Yelken sporuna verdiğimiz destekle çocuklarımızı sporla buluşturmaya ve milli sporcuları ülkemize kazandırılmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi
Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali ve 9 Eylül 100. Yıl Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları, Altıevler Mahallesi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle tamamlandı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Narlıdere Belediyesi ve İzmir Türk Koleji (İTK) Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde rekor katılımla düzenlenen yarışlar üç gün boyunca İzmir Körfezi’nde kurtuluş coşkusu yaşattı. Ödül törenine, Narlıdere Belediyesi Başkan Yardımcıları İsmail Ay ve Çağrı Sofu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış, İzmir Yelken İl Temsilcisi Habibe Şener, sporcular, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek 3 gün boyunca Optimist, ILCA 4 ve ILCA 6 sınıflarında mücadele eden sporcular, İzmir Körfezi’nde renkli görüntüler oluşturdu. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yarışlara katılan tüm ekipleri ve ödül alan sporcuları tebrik etti.
Rekor katılımla tamamladık
Rekor katılımla gerçekleştirilen yarışlara ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduklarını söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Yaklaşık 200 sporcuyu ağırladığımız 9 Eylül 100. Yıl Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları başarıyla tamamlandı. Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali ile birlikte düzenlediğimiz yarışlarla üç gün boyunca İzmir Körfezi’nde kurtuluş coşkusu yaşandı. İzmirli hemşehirlerimiz de yarışlara büyük ilgi gösterdi” dedi. Narlıdere’yi denizle daha çok buluşturmak istediklerini söyleyen Başkan Engin, “Yelken sporu ülkemizde ve dünyada giderek yaygınlaşıyor. Yelken sporunun ilçemizde yaygınlaşmasıyla Narlıdere’nin cazibesinin daha da artacağına inanıyoruz. Bu spora ilgi duyan çocuklar, sorumluluk sahibi oluyorlar ve birlikte çalışmanın önemini küçük yaştan itibaren anlıyorlar. Yelken sporuna verdiğimiz destekle çocuklarımızı sporla buluşturmaya ve milli sporcuları ülkemize kazandırılmasına katkı sağlayamaya devam edeceğiz. Yarışlara katılan tüm sporcularımızı kutluyor; yarışların düzenlenmesinde emek veren paydaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay da yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik ederek, “Cumhuriyetimizin geleceği çocuklarımız yarışları başarıyla tamamladılar. Bu başarılı organizasyonun düzenlenmesinde emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Narlıdere Belediyesi 3. Deniz Festivali’nde ayrıca müzik dinletileri, resim atölyeleri ve DJ performansları da İzmirliler ile buluştu.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar'da 'Bağımsızlık Koşusu'na rekor katılım
Karabağlar Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu...
Narlıdere, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Narlıdere’de de...
Bornova'da yüzme yarışlarına büyük ilgi: Kayıtlar kısa...
Bornova Belediyesi'nin 9-15 yaş arası çocuklar ve yetişkinlere yönelik izlediği yaz dönemi...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...