Otomobilsiz Kent Günü Konak’ta kutlandı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelyalı’da bir günlüğüne trafiğe kapatılan 39 Sokak’taki Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerine katıldı. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde gençlerle bir araya gelen Başkan Batur, düzenlenen turnuvalara katılan öğrencilere madalyalarını verdi.
Konak Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa’daki birçok yerel yönetimin kutladığı Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl da birbirinden renkli etkinliklerle katıldı. Bu yıl “Daha İyi Bağlantılar” temasıyla düzenlenen haftanın son gününde uygulanan Otomobilsiz Kent Günü’nde Konak’ta Güzelyalı Parkı’nın yanındaki 39 Sokak trafiğe kapatıldı. Sokakta gün boyunca Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere çocuklar ve gençler başta olmak üzere yüzlerce Konaklı katıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerine katılarak gençlerin yanında yer aldı. Etkinliklere Başkan Batur’la birlikte CHP konak İlçe başkanı Akın Küçükoğullarından, Konak Belediyesi meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı. Spor etkinliklerinin yanı sıra Konak Kadın Kooperatifi, Konak Kent Konseyi, Kent yoksulluk Ağı Derneği, Sosyal İklim Derneği, İzmir İş Kadınları Derneği ve Aiesec gibi sivil toplum örgütleri de stant açarak üretimlerini sergiledi, çalışmalarını tanıttı.

Çocuklara madalya
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, bir günlüğüne trafiğe kapatılan 39 Sokak, birbirinden eğlenceli ve hareketli etkinliklere sahne oldu. Sokak basketbolu, voleybol, ayak tenisi, masa tenisi gibi aktivitelere katılan çocuklar için mini turnuvalar da düzenlendi. Turnuvalara katılan öğrencilere madalyalarını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur verdi. Öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Batur, çocukların spor yaparak, sporun getirdiği bir arada olma, disiplinli ve ortak çalışma kültürünü öğrenerek büyümelerini önemini vurguladı. Madalya törenin ardından Başkan Batur da sokaktaki etkinliklere katılarak çocuklarla birlikte masa tenisi ve ayak tenisi oynadı.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...
Karşıyaka’da miniklere özel “Kent 95 Parkı” açılıyor!
Karşıyaka Belediyesi, 3 yaşında ve ortalama 95 santimetre boyundaki bir çocuğun dünyaya bakış...
YENİ Partili Günaydın’dan Konak Kent Konseyi’ne ziyaret
YENİ Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, İzmir programı...
Yerel Haberleri
TümüBaşkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...
Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...
Böbrek nakliyle hayata tutundu, organ bağışı için gönüllü...
Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Kıymet Merve Duman, üniversite eğitimini tamamlayarak İzmir...
Zeytinde çuval dönemi sona eriyor, kalite artıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...
İzmir trafiğine iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...
Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...