BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel RODA projesi Konak’ta hayat bulacak

RODA projesi Konak’ta hayat bulacak

Roman STK’lar ile omuz omuza

Roman Diyalog Ağı (RODA) ve Sıfır Ayrımcılık Derneği temsilcilerini konuk eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman vatandaşlara yönelik ulusal ve uluslararası projelerin yürütüleceği, eğitim faaliyetlerinin de yer alacağı merkez arayışını karşılıksız bırakmadı.

0Yorumlar
RODA projesi Konak’ta hayat bulacak

Bugüne dek Roman vatandaşların bir dediğini ikiletmediklerinin altını çizen Başkan Batur, proje ve faaliyet merkezi olarak Zeytinlik Mahallesi’nde yer alan ve “Taş Mektep” olarak bilinen tarihi binayı önerdi. RODA grubu tarafından beğenilen binanın proje kapsamında kullanılması kararlaştırıldı.

 
Roman Diyalog Ağı (RODA) Koordinatörü Elmas Arus, RODA Kapasite Geliştirme Koçu Sertaç Işık, Sıfır Ayrımcılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mine Karakuş, Sıfır Ayrımcılık Derneği Proje Koordinatörü Ekin Çuhadar,

RODA Üyeleri Dikili Romalar Derneği Başkanı Sitem Kara, Tire Romanlar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, Romanlar Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cem Pekbalıkçı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Pekbalıkçı ile Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ali Yangir, Roman vatandaşların sorunlarını ve yerel yönetim işbirliğinde tasarlanan projeleri görüşmek üzere Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u ziyaret etti. Roman mahallelerinde yaşanan güncel sıkıntıların yanı sıra, Roman vatandaşlara yönelik projelerin de konuşulduğu görüşmede, RODA Yönetim Kurulu Üyeleri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan, yeni projelere merkez olması için bina istedi. Roman vatandaşların ihtiyaç ve sıkıntılarını yakından takip ettiklerini ve bir dediklerini ikiletmediklerini vurgulayan Başkan Batur, projelere merkez olması için Zeytinlik Mahallesi’nde yer alan, tarihi 1800’lü yıllara dayanan “Taş Mektep” binasını önerdi. Dernek temsilcileri ile yapılan görüşmede Merkez olarak bu binanın kullanılması yönünde fikir birliğine varıldı.

RODA projesi Konak’ta hayat bulacak

Roman STK’lar ile omuz omuza

Pandeminin ardından hizmete başlayacak olan Tepecik’teki Roman Kültür Merkezi, Kemer İstasyonu’nda faaliyete geçecek Gençlik Merkezi ve Roman vatandaşlara yönelik diğer çalışmaları aktaran Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etiklerinin de altını çizdi. RODA’nın proje merkezi talebine yönelik Taş Mektep’in kullanılması yönünde gerekli hazırlık ve çalışmaların yapılması için talimat veren Başkan Batur şöyle konuştu:

“Çalışmalarımızda sivil toplum kuruluşları ile omuz omuza yol alıyoruz. Roman dernekleri, kadın dernekleri ve gençlik dernekleri her zaman öncelik verdiğimiz sivil inisiyatifler. Okul öncesi başta olmak üzere, eğitimle ilgili çalışmalar da birinci önceliğimiz. Bu sebeple okul öncesi eğitime yönelik sınıflarımızı ilk olarak Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde açtık. Hilal’deki tarihi binayı Roman Kültür Merkezi olmak üzere restore ettik, Kemer İstasyonunu da gençlere hizmet edecek bir merkeze dönüştürdük. Her şeyimiz hazır, ancak pandeminin geçmesini bekliyoruz. Engelli Köyümüzdeki anasınıflarımızda Roman mahallelerindeki çocuklarımıza öncelik verdik. RODA ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’ni belediyemiz ile birlikte yürütmek istediği proje ve çalışmaları önemsiyoruz. Elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Projelere merkez olabilecek mekan arayışlarını bize ilettiler. Biz de Zeytinlik Mahallesi’ndeki tarihi “Taş Mektep” bu proje için önerdik. Çalışmaların burada yürütülebileceği konusunda bir fikir birliğine vardık. Taş Mektep geçmişte de eğitime hizmet etmiş, bir dönem Zeytinlik İlkokulu olarak da hizmet vermiş. Gerekli inceleme ve çalışmaların ardından, bu binanın tarihi misyonuna uygun olarak eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapacak olması da ayrıca bizi sevindiren bir konu oldu. Tarihi binalarımızı hayata kazandırmayı,  Konak’la bütünleştirmeyi önemsiyoruz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

10 saat önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

11 saat önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

13 saat önce

Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor

III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...

13 saat önce

Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...

14 saat önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı

Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...

14 saat önce

Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...

14 saat önce

Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...

15 saat önce

23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...

İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...

15 saat önce

30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor

2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...

15 saat önce

Bornova’da tarihi gece

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...

15 saat önce

Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...

15 saat önce