BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Soyer ve İzmir heyeti Saraybosna’da: “Bilge Kral” İzzetbe...

Soyer ve İzmir heyeti Saraybosna’da: “Bilge Kral” İzzetbegoviç’in kabrine ziyaret

Srebrenitsa’da 8 bini aşkın insanın katledilişinin 27’nci yılı nedeniyle Bosna-Hersek’e giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir heyeti ziyaretin ilk gününde başkent Saraybosna’daydı. “Bilge Kral” olarak anılan Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret eden Başkan Soyer, savaşın izlerine dikkat çekerek, “İzmir'in vicdanını temsilen buradayız” dedi.

0Yorumlar
Soyer ve İzmir heyeti Saraybosna’da: “Bilge Kral” İzzetbegoviç’in kabrine ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Srebrenitsa soykırımının yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı ve bir dizi ziyaret için Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gitti.
Başkan Tunç Soyer’in Saraybosna ziyaretine İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Cumhuriyet Halk Partili Nilay Kökkılınç, Atilla Baysak, Taner Kazanoğlu, İYİ Partili Sedat Sarı, AK Partili Ertuğrul Akgün, Fikret Mısırlı, Deva Partili Nezih Özuyar, Balkan derneklerinin ve İzmir basınının temsilcileri eşlik etti.  

“Milletine sahip çıkmış bir büyük lider”
Öğleden sonra Saraybosna’ya ulaşan İzmir heyeti ilk olarak, Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinin yer aldığı Kovaçi Şehitliği’ni ziyaret etti. Tarihi şehitlikteki mezarları da ziyaret eden Başkan Tunç Soyer,  İzzetbegoviç’in kabri başında dua ederek çelenk bıraktı.
İzzetbegoviç’in kabir ziyaretinin ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “Aliya İzzetbegoviç, bir komutandan ziyade bir filozof ve Avrupa'nın tarihi boyunca yaşadığı en büyük katliamlardan birinde mağdur olmuş, milletine sahip çıkmış bir büyük lider. 20. Yüzyıl’da Avrupa'nın göbeğinde olması, trajedinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. O yüzden onu bugün burada anmaktan hem büyük acı duyuyoruz hem de hatırlatma görevimizi yerine getiriyoruz. Biz İzmir'den bugün buraya gelirken aslında İzmir'in vicdanını temsilen buradayız. İzmir'in vicdanını diri tutmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Savaşın izlerini taşıyan tarihi kent
Başkan Soyer ve beraberindeki heyet, Kovaçi Şehitliği’nin ardından Osmanlı izleri taşıyan Başçarşı’yı ziyaret etti. Saraybosnalıların ve Bosna’daki Türklerin ilgisiyle karşılaşan Başkan Soyer, çarşı esnafıyla sohbet etti. Başkent Saraybosna’da Ferhadiye Caddesi, katedral, Markale Pazarı ve Milli Kütüphane gibi savaşın izlerini taşıyan tarihi yerleri ziyaret eden Başkan Soyer,  İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden sivil ve askerlerin anısına yapılan Sonsuz Ateş Anıtı’na gitti.
Başkan Soyer ve İzmir heyeti Bosna-Hersek ziyaretinin ikinci gününde Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’nci anma günü etkinliklerine katılacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Hamza Dağ’dan Başkan Yıldız’a Hayırlı Olsun Ziyareti

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur...

12 saat önce

Manisalılar Neşet Ertaş Türküleriyle Unutulmaz Bir Gece...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından...

14 saat önce

Başkan Dutlulu’dan Demirci’yi sevindiren müjde

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Demirci ilçe programı kapsamında ilçede...

15 saat önce

Bayraklı’da Kadınlara Erken Tanı Uyarısı

Bayraklı Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine yönelik...

15 saat önce

Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...

18 saat önce

Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor

Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.  

18 saat önce

Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım

Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...

18 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak

Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...

19 saat önce

Balçova'nın Turunç Projesi Avrupa'da finalde!

Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen, doğanın bereketini dayanışmayla buluşturan...

19 saat önce

Metro raylarında değişim zamanı

23 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattında güvenli ve kesintisiz ulaşımı...

20 saat önce

Cumhuriyet Bayramı coşkusu İzmir’e yayılacak

İzmir, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü fener alayı, havai fişek gösterileri ve kentin dört...

20 saat önce

Bornova’nın parklarından dayanışma fışkırdı

Bornova Belediyesi, ilçenin park ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce zeytin ağacından...

20 saat önce