Soyer'den Şoförler Odası'na ziyaret: İkinci dönem başka olacak
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alkışlarla karşılandı. Başkan Soyer, “Hiç kuşkunuz olmasın, ikinci dönemde bambaşka bir İzmir olacak. Şimdiye kadar hep mutfaktaydım. Şimdi salonda bir ziyafet vermek istiyorum. Bu şehir çok daha büyük güzelliklere ev sahipliği yapacak. Biz bu şehre ve güzel insanlarına inandık. Göreceksiniz ikinci dönem başka olacak” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve oda yönetimini ziyaret etti. Karabağlar’daki yönetim ofisinde alkışlarla karşılanan Başkan Tunç Soyer sözlerine İzmir’de ulaşım sektörüne hizmet eden tüm esnafa teşekkürle başlayarak, “Burada büyük bir kalabalıkla beni karşılıyor olmanız ve benim için bir araya gelmeniz ayrı gurur meselesi. Türkiye’de hiçbir yerde belediye ve oda arasındaki ilişki bu kadar iyi değil. Türkiye’nin hiçbir yerinde oda bu kadar ileride de değil. Odanın da öyle bir sekretaryası var ki olağanüstü bir hizmet veriyor. Çok daha fazlasını yapacağız, siz bunu hak ediyorsunuz” dedi.
Şimdi yapmazsak gelecek nesiller bizi hakaretle yaad ederdi
5 senede kentin pek çok afete maruz kaldığını ifade eden Başkan Soyer, “Pandemi oldu, deprem oldu, deniz taştı. Yani çok büyük sıkıntılar, felaketler yaşadık, bütün felaketleri el birliğiyle aştık. İzmirlileri seferber ettik. 6 Şubat’ta meydana gelen depremde de yine İzmir olay yerine en hızlı giden ekip oldu. Çok ağır koşullarda çok güzel iş yaptık. Ne yazık ki yaptığımız işlerin bir kısmı görünmüyor. Yaptığımız işler yeraltında kalıyor. İzmir’e 50-60 yılda 600 kilometre yağmur suyu kanalı yapılırken biz 4.5 senede 330 kilometreye yakın yağmur suyu kanalı yaptık. Körfezin kirlenmesini durduracak tek şey bu. Onun için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. 100 senede Kemeraltı’nı hallaç pamuğu gibi kazdık, yeraltı dereleri yaptık. Belediye başkanları genelde altyapıya girmek istemez. Ama eğer bunları şimdi yapmazsak gelecek nesiller bizi hakaretle yad eder” diye konuştu.

Şimdi salonda ziyafet vermek istiyorum
Türkiye’deki birçok siyasetçinin yatırımlarının günü kurtarmakla ilgili olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “50 yıldır yapılmayan işlerin ağır bedelleri oluyor. Ödemeye razıyız. Bizler makyaj ve popülizm yapmıyoruz. Bizler çocuklarımız için, gelecek nesiller için yaraya dokunuyoruz. Biz bu memlekete, İzmir’e, İzmirliye inanıyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın ikinci dönemde bambaşka bir İzmir olacak. İkinci dönem farklı olacak. Şimdiye kadar hep mutfaktaydım. Şimdi salonda bir ziyafet vermek istiyorum. Bu şehir çok daha büyük güzelliklere ev sahipliği yapacak. Avrupa’da görülmesi gereken 10 şehir arasında İzmir var. Biz bu şehre ve güzel insanlarına inandık. İyi ki varsınız. İzmir o kadar farklı ki, sadece sizin yaptığınız işle bile bunu görebiliyoruz. Her biriniz bu işi hakkıyla yapıyorsunuz. Benim de daha iyi hizmeti sizlere getirmek boynumun borcu. İzmir’e 5 sene içerisinde 1 milyar Euro kaynak getirmişiz. Bulunamaz kaynakları bulmuşuz. Her şey sizler için” şeklinde konuştu.

Biz onlara güvendik onlar da bize güvendi
5 yıldan beri Başkan Tunç Soyer ile birlikte özveriyle çalıştıklarının altını önemle çizen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Biz esnafız. Bize bir adım atana biz 10 adım atarız. Belediye ve esnaf ile olan ilişki Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Taksi arama sistemi ve diğer konular İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bize verildi. Biz de başkanı mahcup etmedik. Türkiye’ye örnek olacak uygulamalara imza attık. Birçok firma taksi çağırma sistemi konusunda çalışalım diyor. Bizim tek başına yapmamız mümkün değil. Bu ancak belediyenin bize verdiği yetkiyle olur. Biz onlara güvendik, onlar da bize güvendi” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir ekonomisinin başkanlarından seçimler öncesi son...
İzmir Oda ve Borsaları, seçimlerden önceki son ortak yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi....
İzmir Taksiciler Odası Başkanı Erkan Özkan’a hapis cezası
İzmir’de İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bünyesinde görev yapan Taksiciler Odası...
Yurttaş Meclisi’nde ikinci dönem başvuruları başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı demokrasi modeli Yurttaş Meclisi’nde ikinci dönem...
Yerel Haberleri
TümüHamza Dağ’dan Başkan Yıldız’a Hayırlı Olsun Ziyareti
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur...
Manisalılar Neşet Ertaş Türküleriyle Unutulmaz Bir Gece...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından...
Başkan Dutlulu’dan Demirci’yi sevindiren müjde
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Demirci ilçe programı kapsamında ilçede...
Bayraklı’da Kadınlara Erken Tanı Uyarısı
Bayraklı Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine yönelik...
Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!
Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...
Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor
Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.
Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım
Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...
Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak
Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...
Balçova'nın Turunç Projesi Avrupa'da finalde!
Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen, doğanın bereketini dayanışmayla buluşturan...
Metro raylarında değişim zamanı
23 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattında güvenli ve kesintisiz ulaşımı...
Cumhuriyet Bayramı coşkusu İzmir’e yayılacak
İzmir, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü fener alayı, havai fişek gösterileri ve kentin dört...
Bornova’nın parklarından dayanışma fışkırdı
Bornova Belediyesi, ilçenin park ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce zeytin ağacından...