BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.357 %0,19 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.244,49 %1,80 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel TECHNÊ İzmir’de sanatseverlerle buluştu

TECHNÊ İzmir’de sanatseverlerle buluştu

28 Haziran’a kadar açık

Dijital ile dönüşen resim sanatının en başarılı örneklerinden biri olan TECHNÊ Sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergi 28 Haziran’a kadar ziyaret edilebilir.

0Yorumlar
TECHNÊ İzmir’de sanatseverlerle buluştu
Gizem Renklidağ’ın analog ve dijital teknikleri bir arada kullanarak resim sanatını bambaşka deneyimlere taşıdığı TECHNÊ isimli sergi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışını İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkan Vekili Suat Çağlayan yaptı. Çağlayan “Eserleri gezerken kendimi sanki bu dünyada değilmişim, başka bir dünyanın içimdeymişim gibi hissettim” diyerek tüm İzmirlileri sergiyi gezmeye davet etti.

TECHNÊ İzmir’de sanatseverlerle buluştu

“Sergimin Anadolu’yu gezmesi en büyük arzum”

Gizem Renklidağ açılış konuşmasında kendi geliştirdiği "FISPIS" tekniği hakkında bilgi verdi. Renklidağ, “Fıspıs tekniği ile gerçekleştirdiğim eserlerimi farklı formlarda başka sanatçılarla bir birliktelik halinde tekrar yorumlamak en büyük arzularımdan biriydi. Bu sergiyi İzmirli sanatseverlerle buluşturmaktan son derece mutluyum. Sergimizin İzmir’den sonra tüm Anadolu’yu gezmesi en büyük arzularımdan birisidir” diye konuştu.

Eş-kuratör N. Cihan Çankaya ise “Bu serginin ilk defa İstanbul dışında ve 15 sanatçı ile daha da genişleyerek İzmir'de sergilemesinden son derece mutluyuz. Bizi burada ağırladığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi.

Küçük Salon’da canlı performans sergileyen Renklidağ’ın yanı sıra açılışta Techne Sergisi’nde eserleri olan sanatçılar Batuhan Güven, Temel Hüseyin Kuru, Mutlu Ender Diril de yer aldı.

TECHNÊ İzmir’de sanatseverlerle buluştu

28 Haziran’a kadar açık

Sanatseverleri tuvallerin teknoloji ile dönüşüp dijitalleştiği, hareketlendiği, sese-müziğe dönüştüğü benzersiz bir deneyime davet eden TECHNÊ Sergisi, 28 Haziran’a kadar hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında sanatseverleri bekliyor.

Türkiye’nin dijital sanat alanının usta isimleri

2017’de ilk kez sanatseverlerle İstanbul’da buluşan TECHNÊ, dijital sanatçıların kolektif üretimleriyle süreç içinde gelişerek büyüyor. Tuval resimlerine bambaşka formlar ve boyutlar kazandıran sanatçılar, resim sanatını dijital tekniklerle dönüştürerek birçok farklı performans ve deneyim tasarlıyor.  

Ahmet Said Kaplan, Can Büyükberber, Deniz Kader, Hakan Hısım, Batuhan Güven, Hakan Yılmaz, Lara Kamhi, Mehmet Kızılay resim üzerine projeksiyon mapping ile algı sınırlarını zorlarken, HA:AR (Hande Şekerciler ve Arda Yalkın) karışık multimedia tekniği, Ender Diril foto-manipülasyon, Merve Özgören plastik sanat enstalasyonu, Ozan Türkkan yapay zeka kullanarak ürettiği animasyonla, Süleyman Yılmaz interaktif yerleştirmesi aracılığı ile sanat severleri çok katmanlı bir deneyime davet ediyor.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

15 saat önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

16 saat önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

18 saat önce

Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor

III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...

18 saat önce

Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...

19 saat önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı

Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...

19 saat önce

Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...

19 saat önce

Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...

20 saat önce

23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...

İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...

20 saat önce

30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor

2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...

20 saat önce

Bornova’da tarihi gece

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...

20 saat önce

Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...

21 saat önce