7 milyar lira kaynak sağlanmıştı... Ancak okullardaki akıllı tahta sayısı yetersiz kalıyor
Okullara akıllı tahta kurmak amacıyla başlatılan, 6,9 milyar TL kaynak sağlanan ve 8 yıl önce bitmesi planlanan “FATİH Projesi”nin sonu gelmiyor. Proje kapsamında yer alan birçok okulun hâlâ akıllı tahtası bulunmuyor.
BirGün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre; 2011’de, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak asrın projesi” iddiasıyla başlattığı ve tamamlanma yılı olarak 2015’i işaret ettiği FATİH projesi, Ağustos 2023 itibarıyla hâlâ hedefe ulaşamadı. Proje kapsamında 2011-2023 döneminde ayrılan toplam kaynak ise 7 milyar TL’ye dayandı.
KÜÇÜK İLERLEME
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, proje kapsamında akıllı tahta kurulu okulların sayılarını kentlere göre paylaştı. Veriler de projedeki başarısızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Proje kapsamında konulan akıllı tahta kurulum hedefine hiçbir kentte ulaşılamadığı öğrenildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, İstanbul'da proje kapsamına toplam 3 bin 39 okul alındı. Ancak okulların yalnızca 2 bin 395’ine akıllı tahta kuruldu. İstanbul’da akıllı tahta kurulu okulların proje kapsamındaki toplam okul sayısına oranı yüzde 78 ile ifade edildi.
Benzer bir tablo Başkent Ankara’da da görüldü. Ankara’da bin 639 okulun proje kapsamına alındığı, bunların sadece bin 225’inde etkileşimli tahta bulunduğu bildirildi. Ankara’da etkileşimli tahtası olan okulların oranı yüzde 75 olarak kayıtlara geçirildi.

İzmir’de ise bin 538 okulun proje kapsamına alındığı belirtildi. Proje kapsamındaki bin 538 okuldan etkileşimli tahtasına kavuşan okul sayısı ise bin 82 olarak kaydedildi. İzmir’de akıllı tahta kurulan okulların proje kapsamındaki toplam okul sayısına oranı yüzde 70’de kaldı.
Ankara, İstanbul ve İzmir’in yanı sıra, projedeki başarısızlığı ortaya koyan verilerin hemen her kentte yaşanması dikkati çekti. Antalya, Adana, Konya, Bursa ve Sivas olmak üzere birçok ilde yer alan proje kapsamındaki okullara tahta sağlanmadı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konaklı kadınlar için yeni fırsat: Kaynak Operatörlüğü...
Konak Belediyesi’nin kadınlara yönelik düzenlediği, tabu yıkan mesleki kurslardan biri daha...
İZELMAN ve İZSU'ya toplam 2.8 milyar TL'lik kaynak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Üçüncü Birleşimi Meclis Başkanvekili Zafer...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden akıllı kent yolculuğunda...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı kent vizyonu doğrultusunda “İzmir’in Dijital İkizi”...
Eğitim Haberleri
Tümü'Çok çalış' devri bitti: Eğitimci Çiğdem'den öğrencilere...
Sınav başarısında yeni dönemin şifrelerini açıklayan eğitimci Emre Çiğdem; çalışma süresinden...
Burak AKKOL:"Puanlara Değil, Yeteneklerinize ve...
Eğitimci Üze'den kritik 'deneme' uyarısı: Başarıyı sayı...
MAKSİMUM VİP Akademi'nin kurucularından eğitimci Sertan Üze, öğrencilerin YKS ve LGS hazırlık...
Eğitimci Çiğdem’den ‘yapay zeka’ uyarısı: En büyük hata...
Yapay zekâ teknolojilerinin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmesi, eğitim dünyasında...
Eğitimci Üze'den 'kıyaslama yapmayın' uyarısı: Kaygıyı...
24 yıllık eğitim tecrübesiyle üniversiteye ve liseye hazırlık öğrencilerine eğitim veren MAKSİMUM...
LGS sonuçları açıklandı!
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı.
Milyonlarca öğrenci ders çalışıyor… Peki başarı farkı...
Değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte bilgiye ulaşmak artık saniyeler alıyor. Fakat konu...
Ertuğrulgazi İlkokulu velilerinden yönetime 'tasarruf'...
Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim...
Okul müdürünün kararı, okulu ayağa kaldırdı: Öğretmen ve...
Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim...
Menemen’de öğrencilere sınav provası
Eğitim yatırımları ve destekleriyle takdir toplayan Menemen Belediyesi, üniversite sınavına...
LGS'de yeni dönem: En iyi okuyan kazanıyor!
2026 LGS sonuçları, sınavlarda ezber döneminin geride kaldığını gözler önüne serdi. Eğitimcilere...
YKS'ye sayılı günler kaldı: İşte dikkat edilmesi...
YKS’ye sayılı günler kala öğrencilerin en büyük rakibi kaygı ve yanlış çalışma yöntemleri....