Cumhurbaşkanı açıkladı: 2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatıyoruz
Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime geçilecek ara sınıfları ve tablet dağıtım çalışmalarını açıkladı.
Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "2.3.4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek." ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:
Pek çok hususu kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı büyük sınamalar elbette bizleri de etkilemektedir.
Salgın sürecinde sağlık altyapımız, geliştirdiğimiz tedavi protokolleriyle takdire şayan bir durum ortaya koyduk. Ülkemiz teröristlerle mücadele eder bunlar teröristlerin yanında olur, ülkemiz çifte standartlarla karşı karşıya kalır bunlar yanlarında olur.
Ülkemiz pek çok bölgede hakkın hukukun insanlığın kavgasını verirken bunları hep zalimlerin yanında görürüz.
Dünyanın sağlık krizi yanında siyasi ve ekonomik sorunlarla adeta yoğun bakıma girdiği dönemde bunların kirli yüzü daha net görünmeye başladı. Böyle bir dönemde dünyanın her yerinde ülkelerinin ve halklarının yanın yer almıştır.
Tıpkı diğer eserlerimiz gibi art arda açtığımız hastanelerin kapasitesini kıymetini görmeyenler bakarsanız en çok faydalananlar onlardır.
Sağlık ve güvenlik konuları tartışmaların dışında tutulmalı. Bizim her türlü yapıcı tenkide, teklife sonuna kadar saygımız vardır. Bu şekilde önümüze gelen hususlardan makul ve uygulanabilir olanları hayata geçirmekten de asla imtina etmeyiz. Karşımızdaki en tatsız manzaranın sorumlusunu da biz iyi biliyoruz. Bizim tek baktığımız yer milletimizin ne istediğidir. Hakkın ve hukukun nereyi işaret ettiğidir. Milletimiz de 18 yıldır bize "durmak yok yola devam" diyor.
Salgının seyrine göre gerektiğinde yeni tedbirleri, gerektiğinde normalleşme adımlarını devreye alıyoruz.
Salgınla birlikte hayata geçirdiğimiz sosyal koruma kapsamı kapsamında, çalışanlara ve dar kesimlere yaptığımız ödemenin tutarı 18 milyar liraya ulaştı.
Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan kişilere 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. Nakdi ücret kapsamında 1 milyon 976 bin kişiye 4,4 milyar lira ödeme yapılmıştır.
Devlet korumasındaki 640 gencimizi de bu dönemde kamuda işe yerleştirerek mağduriyetlerin önüne geçti. Böylece devlet korumasındaki gençlerimizin istihdam sayısı da toplamda 54 bine yaklaştı.
Hastanelerimizdeki yoğunluğun gözle görülür bir şekilde azalması bu tespiti teyit ediyor. Kriz düzeyinde bir görüntüyle karşılaşmadık. Mevsim hastalıkları korona ile benzer belirtiler taşıdığı için süreci daha dikkatli götürmemiz gerektiğinin farkındayız.
YÜZ YÜZE EĞİTİMİ GENİŞLETME KARARI ALDIK
Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2.3.4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Uygun bulunan köy okullarında da yüz yüze eğitimde herhangi bir engel görülmemiştir. İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtmaya başlıyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri MEB olarak dağıtmaya başlatıyoruz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tugay ve Aslanoğlu arasında gerilim büyüyor: Partide edep...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ı ziyareti...
Yüz yüze eğitimin detayları!
Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime 5, 6, 7, lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda...
MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması!
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitime ilişkin açıklama geldi. Bakanlık yüz yüze ya da...
Eğitim Haberleri
Tümü'Çok çalış' devri bitti: Eğitimci Çiğdem'den öğrencilere...
Sınav başarısında yeni dönemin şifrelerini açıklayan eğitimci Emre Çiğdem; çalışma süresinden...
Burak AKKOL:"Puanlara Değil, Yeteneklerinize ve...
Eğitimci Üze'den kritik 'deneme' uyarısı: Başarıyı sayı...
MAKSİMUM VİP Akademi'nin kurucularından eğitimci Sertan Üze, öğrencilerin YKS ve LGS hazırlık...
Eğitimci Çiğdem’den ‘yapay zeka’ uyarısı: En büyük hata...
Yapay zekâ teknolojilerinin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmesi, eğitim dünyasında...
Eğitimci Üze'den 'kıyaslama yapmayın' uyarısı: Kaygıyı...
24 yıllık eğitim tecrübesiyle üniversiteye ve liseye hazırlık öğrencilerine eğitim veren MAKSİMUM...
LGS sonuçları açıklandı!
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı.
Milyonlarca öğrenci ders çalışıyor… Peki başarı farkı...
Değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte bilgiye ulaşmak artık saniyeler alıyor. Fakat konu...
Ertuğrulgazi İlkokulu velilerinden yönetime 'tasarruf'...
Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim...
Okul müdürünün kararı, okulu ayağa kaldırdı: Öğretmen ve...
Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim...
Menemen’de öğrencilere sınav provası
Eğitim yatırımları ve destekleriyle takdir toplayan Menemen Belediyesi, üniversite sınavına...
LGS'de yeni dönem: En iyi okuyan kazanıyor!
2026 LGS sonuçları, sınavlarda ezber döneminin geride kaldığını gözler önüne serdi. Eğitimcilere...
YKS'ye sayılı günler kaldı: İşte dikkat edilmesi...
YKS’ye sayılı günler kala öğrencilerin en büyük rakibi kaygı ve yanlış çalışma yöntemleri....
