BIST 100 13.251,85 %0,40 Altın 6.734,25 ₺/gr %0,06 Bitcoin $84.434 %2,04 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,79 ₺ %0,18 Sterlin 64,91 ₺ %0,27 Gümüş 101,27 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.677,46 %2,56 İsviçre Frangı 59,26 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,65 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,39 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,02 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,00 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla şant...

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla şantaj ve tehdit!

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia edilen bir takım WhatsApp yazışmaları paylaşılmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Çiçek'in avukatı Atalay Aksay, yazışmaların montaj yöntemlerle oluşturulduğunu ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla şantaj ve tehdit!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Menderes Belediyesi’ne yönelik “rüşvet” ve “irtikap” iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında şafak operasyonu düzenlendi.

Operasyonda, aralarında Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, operasyon kapsamında Başkan Çiçek dahil 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bugün sabah saatlerin İl Jandarma Komutanlığı önünde Başkan Çiçek'in avukatı Atalay Aksay, soruşturma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Başkan Çiçek'in montaj yöntemlerle WhatsApp yazışmaları oluşturularak bunlar üzerinden yabancı numaralar tarafından şantaj ve tehdite maruz kaldığını dile geitren Aksay, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ancak şüphelilerin henüz tespit edilemediğini belirtti.

Ayrıca Avukat Aksay açıklamasında, bu montaj yazışmaların itibar kaybına yol açtığını, İlkay Çiçek'in aile üzerinde de geri döndürülemez olumsuz etkilerinin olduğunu ifade etti.

Avukat Aksay konuşmasının son bölümünde ise basın organlarına seslenerek, teyit edilmemiş içerikleri haber kaynağı olarak kullanmaktan kaçınma çağrısında bulundu ve sahte içerik üreterek bunları yayan kişilere yönelik de soruşturmanın etkin biçimde sürdürülmesini talep ettiklerini duyurdu.

İLKAY ÇİÇEK'E YABANCI NUMARALAR ÜZERİNDEN ŞANTAJ!

Avukat Aksay'ın konuya ilişkin basın açıklamasının tam hali şu şekilde:

"Müvekkilimiz Menderes Belediye Başkanı Sn. İlkay Çiçek hakkında 04.08.2026 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında gözaltı işlemi uygulanmıştır. Bu dosya kolluk ve savcılık nezdinde devam etmekte olup dosya hakkında kısıtlama kararı alınmıştır. Müvekkilin henüz ifadesi alınmamıştır, hakkında bir iddianame düzenlenmemiştir, herhangi bir mahkûmiyet kararı verilmemiştir.

Bundan tamamen ayrı olarak, 19.06.2026 tarihinde müvekkilimiz adına, kimliği belirsiz kişi/kişilerce dijital montaj yöntemleriyle üretilen sahte WhatsApp yazışmaları üzerinden müvekkilimize +964 751 714 73 06 numaralı telefon üzerinden yapılan şantaj, tehdit, hakaret ve iftira içerikli mesajlar nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş olup bu dosyada şüpheli/şüpheliler henüz tespit edilebilmiş değildir.

Basitçe, bir uzman olmaksızın mesajlar incelendiğinde zaman olarak sadece “bugün” yazılıdır. Başkaca bir zaman birimi mevcut değildir. Yani iki taraflı yazılan aynı gün içerisinde 461 adet yazışma yapılmış olup, tüm kayıtlar mesajların çekildiği gün alınmıştır. Ayrıca karşılıklı yapıldığı iddia edilen bu gerçeğe aykırı yazışmalarda aynı yerlerde, aynı yazım hataları her iki tarafça yapılmıştır. (Her iki taraf da “mahf ederim” şeklinde hatalı yerden ayırarak kelime kullanmakta, “de, da” bağlaçları ile “mısın”, musun” soru eklerini ayırmadan kullanmaktadır.) Anlaşılacağı üzere yazışmaları bir kişi oluşturmuş, oluşturduğu gün kayda almış, bekleyip WhatsApp'ın tarih zaman damgası basmasına bile sabredememiştir.

"ALGI YÖNLENDİRMEK İÇİN AÇIK BİR DEZENFORMASYON ÖRNEĞİDİR"

Ne var ki bazı ulusal ve yerel medya kuruluşları ile tabloid yayın organlarınca, hakkında herhangi bir doğrulama yapılmamış, hiçbir adli mercii tarafından delil olarak kabul edilmemiş bu montaj içerikli sahte yazışmalar, sanki müvekkilimiz hakkındaki gerçek soruşturmanın bir dayanağıymış gibi kamuoyuna sunulmuştur. Gerçek soruşturma süreciyle hiçbir ilgisi bulunmayan, tamamen kurgu bir materyalin bu şekilde haber malzemesi haline getirilmesi, kamuoyu algısını yönlendirmek amacıyla kullanılan açık bir dezenformasyon örneğidir ve kabul edilemez.

Müvekkilim evli, iki küçük çocuğu olan herkes gibi bu ülkede namusu ve şerefi için yaşayan, mahalleli ile, komşusu ile iletişim kuran, anne ve babası hayatta olan mütevazi bir hayat yaşayan başkanlık görevinden önce bir vatandaştır. Bu görevi gelip geçicidir, ailesi, akrabaları, arkadaşları, komşuları yaşamının geri kalanı özgürlüğü ile birlikte elinden alınmıştır. Müvekkilimiz hakkında henüz ifade dahi alınmamış, iddianame düzenlenmemişken; kendisinin peşinen suçlu ilan edilircesine, kamuoyu önünde "yargılanmış" hatta "infaz edilmiştir.

Kaldı ki yürütülen soruşturmanın sonucu ne olursa olsun, kamuoyuna bu şekilde sunulan asılsız ve kurgu içeriklerin oluşturduğu itibar kaybı, müvekkilimizin ailesi ve küçük yaştaki çocukları üzerinde geri döndürülemez olumsuz bir etki bırakmaktadır. Bu açıklama, sürecin bir tarafı olmayan ve hiçbir sorumluluğu bulunmayan çocukların ve ailenin bu durumdan zarar görmemesi gerektiğini kamuoyuna hatırlatmak amacıyla da yapılmaktadır. Zaten biri dört diğeri on bir yaşındaki bu güçlü çocuklar, hayatlarının sonuna kadar şafak operasyonu ile evlerinin darmadağın edilişini, babalarının gözlerinin önünde gözaltına alındığı gerçeği ve travması ile yaşayacaktır.

Bu doğrultuda; basın-yayın organlarını, doğruluğu adli makamlarca teyit edilmemiş içerikleri haber kaynağı olarak kullanmaktan kaçınmaya, sahte yazışmaların gerçek soruşturmayla ilişkilendirildiği yayınları düzeltmeye davet ediyor; Basın Kanunu'nun 14. maddesi ve ilgili mevzuat kapsamındaki tekzip ve düzeltme haklarımızın saklı olduğunu, sahte içerikleri üreten ve yayan kişi/kişilere yönelik soruşturmanın etkin biçimde sürdürülmesini talep ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz"



Güncel Haberleri

Tümü

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...

Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...

14 saat önce

Çeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...

Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...

15 saat önce

Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim

Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...

17 saat önce

Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...

Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...

17 saat önce

Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

1 gün önce

İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...

1 gün önce

Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...

1 gün önce

Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...

Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...

1 gün önce

Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...

YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...

1 gün önce

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...

2 gün önce

Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...

2 gün önce

İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...

İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...

2 gün önce