Afişleri astılar.. İzmirli Romanlar'dan beş talep!
Farkındalık çalışması..
AB Sivil Düşün Programı desteği ile hazırlanan “Yerinde Yaklaşım Yerelden Yaklaşım: Güçlü Roman Sesi” projesi ile Roman vatandaşları hakları konusunda bilgilendirmek ve farkındalıklarını arttırmak için afiş çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında ‘Romanlar’ın vazgeçilmez hakları’ olarak tanımlanan 5 farklı talep sıralandı.
Hande TURAN-EGE'YE BAKIŞ/ Türkiye’de uzun yıllardır temel haklara ulaşmakta birçok sorun yaşayan Romanlar; katılım, sağlık, çalışma, eğitim ve barınma gibi farklı ama birbirini tamamlayan hak alanlarında sorun yaşıyorlar. Roman vatandaşların hak temelli güçlendirilmesi için İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır tarafından hazırlanan ve AB Sivil Düşün desteği ile başlatılan 'Yerinde Yaklaşım Yerelden Yaklaşım: Güçlü Roman Sesi' isimli çalışma ile Roman vatandaşları hakları ile ilgili bilgilendirmek ve farkındalıklarını arttırmak için afiş çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmada Romanlar’ın vazgeçilmez hakkı olarak tanımlanan 5 farklı talep sıralandı.

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR
Siyasi, ekonomik, sosyal kültürel haklarının tanınmasını ve hayatın her alanında eşit vatandaş olarak yaşamayı talep ettiklerini vurgulayan Cıstır, Roman vatandaşlarda farkındalık yaratmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hazırlanan afişlerin kentin belli yerlerine asıldığını aktardı. Yapılan çalışmanın Romanların kendi haklarıyla ilgili bilgiye erişimlerini güçlendirmeyi amaçlandığını vurgulayan Cıstır, “ Romanlarla ilgili hak odaklı hassas düşüncesinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, konuyu diri tuttukları için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’ne, özel teşekkürlerimi iletiyorum. Afişlerimi asan Karşıyaka, Selçuk ve Seferihisar Belediyeleri’ne ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

SOSYAL HAKLARIN KORUNMASI
Romanlar, sosyal haklarını korumak için katılımın politikalarının verimli olmasını ve Roman vatandaşların sürecin her aşamasına katılmasını ön gören farkındalık çalışmalarında, çözüm için kamu kurumları hizmet sağlayıcıları ve sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesini, bütün çalışmaların sonuçlarının yakından izlenmesini, sosyal içerme politikalarının hazırlık, uygulama ve değerlendirme aşamasında akademisyenler ve ilgili tüm sosyal paydaşlarla birlikte hareket edilmesini, sosyal içerme çalışmaları ülkedeki tüm Roman vatandaşlarını kapsamasını talep etti.

AYRIMCILIKLA MÜCADELE
Roman vatandaşların toplumda karşı karşıya kaldıkları ayrımcılık ve dışlanma konularında, insan haklarına erişimde engellerle karşılaşmamasını, yaşadıkları dışlanma ve ayrımcılığa dikkat çekilmesini, eğitime erişimindeki engellerin kaldırılmasını, Romanlar ve farklı etnik toplulukları için kültürlerarası projeler hazırlanmasını, Romanların sosyal, ekonomik ve kültürel çarklarını analiz eden kapsamlı araştırmalar yapılmasını içeren afişler de asıldı.









Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Parti okulunda İzmir'de yönetici eğitimi!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, parti içi eğitim çalışmaları kapsamında İzmir’de çok önemli...
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...
Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!
Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...
Özel Haber Haberleri
TümüDEM Partili Akın'dan 'Çeşme Projesi' çıkışı: Günlük 36...
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, İzmir'de uzun yıllardır yapılmak istenen Çeşme...
Avukat Nesil Kör'den gençlerin tutuklanmasında CHP iddiası!
Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve tutuklanmasının ardından 19 Mart’ta ülke...
Bir belge 2 detay! Soyer dönemindeki skandal atama o...
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın kızı Özgegül Yalım'ın geçtiğimiz Tunç Soyer döneminde İzmir...
Özel mülkiyeti ihlalden, kafasına göre park etmeye…...
Son yıllarda gençler arasında oldukça yaygınlaşan elektrikli scooterlar, birçok tartışmayı da...
Kuş Cennet'inde çevre felaketi kapıda! Herkes biliyor ama...
Son yıllarda yaşanan su krizi ve çevresel tahribat, binlerce kuş türünün yaşamını tehdit ettiği...
Mimarlar Odası'ndan Foça Belediyesi'ne mahkeme yanıtı:...
Yargıya taşınan ‘ekoköy’ projesi için Mimarlar Odası, Foça Belediyesi’ne yüklendi. Oda Başkanı...
İYİ Parti İzmir’de istifalar bitmiyor! Bir ilçe daha yolda
İYİ Parti’de istifa furyası devam ediyor. Olağanüstü Kurultay sonrasında Akşener yerine İzmir...
Bayram değil arınma gecesi: Romanlar Hıdırellez istemiyor
Uyuşturucu ve alkol kullanımı başlıca sebep olmak üzere Hıdırellez kutlamaları, Roman...
Seçimin ardından İYİ Parti İzmir'den ilk değerlendirme
31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı. İYİ Parti İzmir için oy sayıları beklentinin çok çok...
Karabağlar’da MHP oyları İYİ Parti’ye mi kaydı?
Karabağlar’da bulunan ve MHP’ye olan yakınlığı ile bilinen Sivaslı dernek Güneykayalılar...
Yoksulluk, emek sömürüsü, uyuşturucu! Gençlerde intihar...
Derinleşen yoksulluk ve beraberinde gelen emek sömürüsü, hayata atılmaya hazırlanan gençleri...
İzmirli depremzedelerden kredi isyanı! Bankalar 0,79’luk...
İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, bankaların İzmirli depremzedelere kredi vermediğini belirtti....
