Başkan Ceritoğlu Sengel: Ahilik kültürü Efes Selçuk'ta yaşıyor
Efes Selçuk’ta 36. Ahilik Haftası nedeniyle Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bir kutlama programı düzenlendi. Kutlama programında bir konuşma yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ahilik kültürünün Efes Selçuk’ta yaşadığını belirtti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 36. Ahilik Haftası kutlama programında Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Okan Kamak Ahilik Haftası’na dair bir konuşma yaptı. Ahiliğin esnaf birliğinin ötesinde bir kavram olduğunu belirten Kamak Efes Selçuk esnafına bereketli ve bol kazançlar diledi.
Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nevin Sayın, Ahiliğin ekonomik açıdan olduğu kadar toplumsal açıdan da önemli bir örgütlenme olduğunu belirterek; “Ahilik sanatın, ticaretin ve mesleğin, güzel ahlakın doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere dayanan bir geleneğimizdir diyerek modern dünyada yer edinen tüketici hakları, kalite gibi kavramlar ve bu kavramların denetimini sağlayan kurumların temelinin ahilik teşkilatı aracılığıyla ticaret hayatına yerleştiğini belirtti.
YARININ ESNAFLARINI YETİŞTİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ
Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan Atlan Ahilik Haftası sebebiyle mesleki eğitimin esnaflığın devamı açısından önemine dikkat çekerek; “Ahilik bu topraklarda esnafların örgüt altında toplanması amacıyla kurduğu bir birliktir. Bu birliğin temeli, doğru ticaret, ahlaklı ticaret daha da önemlisi yardımlaşmadır” dedi. Gelecek kuşakların zanaat ve meslek öğrenmesi açısından mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Atlan, mesleki eğitimin milli eğitimin önemli görevlerinden biri olduğunun altını çizdi.
GIDA DAYANIŞMASINA İLK DESTEK ESNAFTAN
Efes Selçuk'ta Ahilik kültürünün yaşadığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Çocuklar için gıda dayanışmasına başladığımızda geçen sene esnaf odası bizim ilk iştirakçimiz, esnaflarımız ilk bağışçılarımızdı. Aslında bu şunun bir örneğiydi. Biz gıda dayanışması demiştik. Ama aslında dayanışarak birçok problemi ortadan kaldırabileceğimizi fark ettik. Cömertlikten vazgeçmeden ama her şeyden önce vicdani sorumluluğumuzla gönlümüzü açarak yan tarafa el uzatarak elini sıkmadan, yumuşakça birlikte adım atarak Ahilik Haftamız kutlu olsun” dedi.
Efes Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar esnafın toplumsal hayatın merkezi olduğunu belirterek; “Tarih boyunca kasabalar pazarların etrafında kurulmuştur. Pandemide de gördük ki esnafsız hayat tatsız tuzsuz. Geldiğimiz şartlar itibariyle çıraklık eğitimimizin önemi daha fazla anlaşılıyor. Ahilik Haftamızın tüm kesimlere mutluluk, huzur getirmesini, esnafımıza kutlu olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Ahilik Haftası Kutlaması şed kuşanma temsili tören gösterisi ile sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Sengel’den 14 Mayıs Mesajı: “Köylünün yeniden...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında...
Başkan Sengel: Güçlü kadın, kadına sahip çıkan kadındır!
Efes Selçuk Belediyesi ile Efes Selçuk Kadın Platformu iş birliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya...
Efes Selçuk'ta iftar sofrası dayanışma ile kuruldu
Efes Selçuk’ta vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...