Başkan Zeyrek, sözünü tuttu: Mezuna kalan öğrencilere ulaşımda indirim!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, mezuna kalan öğrencilere verdiği sözü tuttu. Mezuna kalan öğrenciler bir yıl süreyle ulaşımda indirimli olarak “Üniversiteye Yolculuk Kartı”ndan yararlanabilecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri ile toplumun tüm kesimlerine hitap ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’ne (MABEM) yaptığı ziyarette liseyi bitirip üniversiteye hazırlık için mezuna kalan öğrencilerin isteği üzerine, ulaşımdan indirimli faydalanma sözü vermişti. Başkan Zeyrek, bu sözünü de yerine getirdi. Mezuna kalan öğrenciler, Üniversiteye Yolculuk Kartlarını, Manisa Kart noktalarından almaya başladı. Bir yıl süreyle indirimli ulaşım imkanı sağlayan kartlarını alan öğrenciler, Başkan Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti.
Üniversiteye Yolculuk Kartları Dağıtılmaya Başladı
Ulaşımda indirimli yolculuktan yararlanacak olan Yaren Yalçınkaya, “Manisa’da otobüs kartlarına mezuna kalan öğrencilerde indirim olmuyordu. Tam ücret veriyorduk. Bizim gibi öğrenciler için bu yeni uygulama çok iyi bir şey. Çünkü her gidiş gelişimizde öğrenci ücreti vermiyorduk. Mezuna kalan öğrenci ile devam eden öğrenci bir sayılmıyor. Bu açıdan ulaşım kartlarımızda indirim yapılması daha sağlıklı oluyor. Çok sık otobüse biniyoruz. Haksızlığa uğradığımızı düşünüyordum. Mezun öğrenci olmak ulaşımda fiyat artışı demek oluyor. Böyle olunca da ulaşım daha maliyetli oluyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e bize indirim yaptığı için teşekkür ederim” dedi.
Başvuru noktasından ulaşım kartını alan Ali Özay, “Öğrenci kartımı almaya geldim. Bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyordum. Biz de öğrenciyiz. Derslerimize çalışıyoruz, bu durumda diğer öğrencilerden neden ayrıldığımızı düşünüyordum. Kağıt üzerinde öğrenci görünmediğimiz için bu durum bizim canımızı yakıyordu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e bizi bu indirimden faydalandırdığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kendilerinin de diğer öğrenciler gibi olduklarını söyleyen Kübra Avuncan da “MABEM’de öğrenciyim. Mezuna kaldığım için öğrenci olarak görünmüyorum. Psikoloji okumak istiyorum. Ferdi Başkanımızın bize böyle bir kart çıkartması ekonomik anlamda çok iyi oldu. Ulaşımı sürekli olarak kullanıyoruz. 10 liraya yakın bir indirimden faydalanıyoruz. Biz de tekrar sınava hazırlanıyoruz ve öğrenci durumundayız. Çok iyi oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Öğrencilere Çağrıda Bulundu
Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in bir sözünü daha yerine getirdiğinin altını çizen MANULAŞ Manisa Kart Sorumlusu Uğur Orak, “Başkanımızın öğrencilere verdiği sözlerden birisiydi. Daha önce, mezun olan arkadaşlar öğrenci indiriminden yararlanamıyordu. Üniversiteye Yolculuk Kartı projesiyle mezun olduktan sonra 1 yıl süreyle öğrenci indiriminden yararlanabilecekler. Mezuna kalmış ve üniversiteye hazırlanan tüm öğrencilerimiz Manisa Kart noktalarına gelerek başvuru yapabilir” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Ünsal sözünü tuttu: Gençler kaykay pistine kavuşuyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığı ziyarette çocuk ve...
Böcek'in iddiasına Başkan Zeyrek'in danışmanından tepki:...
Muhittin Böcek'in "Manisa'ya 950 bin avro götürdüm" iddialarına Ferdi Zeyrek'in seçim...
Konak’ta Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi açılıyor: Kurdeleyi...
Konak Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi...
Yerel Haberleri
TümüSaadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
