Çiğli Belediyesi'nde Ücretsiz Akıl ve Zeka Oyunları Kursu
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Kursuları başladı. Kurs, çocukların eğlenceli bir şekilde problem çözme, mantık yürütme ve stratejik düşünme becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor.
Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından 7-11 yaş arası çocuklar için ücretsiz olarak düzenlenen kurs kapsamında çocuklar, dünyada yaygın olarak oynanan çeşitli akıl oyunları ve stratejik oyunlar oynayarak, zeka ve beceri seviyelerini artıracak. Ayrıca, grup oyunları ve yapı oyunları ile de takım çalışması ve yaratıcılık gibi önemli beceriler kazanacaklar.
Kurs haftanın beş günü sürüyor
Kurs, Pazartesi günleri Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi'nde, Salı günleri Güzeltepe Kadın Dayanışma Merkezi'nde, Çarşamba ve Cuma günleri Egekent Flamingo Semt Merkezi'nde, Perşembe günleri ise Harmandalı Semt Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.
Kursta bir birinden farklı zeka oyunları yer alıyor
Çocuklar, Akıl ve Zeka Oyunları müfredatında yer alan; ABC Bağlama, Sudoku (Klasik, Bölgesel, Tek-Çift), Patika, Sihirli Piramit, Çit ve Apartmanlar gibi oyunlarla hem eğlenip hem de zeka becerilerini geliştirecekler. Bu oyunlar, çocukların ipuçlarını doğru şekilde kullanarak en hızlı çözüme ulaşmalarını sağlayacak. Ayrıca, stratejik oyunlar ve grup oyunları ile çocuklar takım çalışmasını ve sosyal becerilerini geliştirecek. Stratejik Oyunlar: Mangala, Reversi, Kulami, Pentago ve Küre. Grup Oyunları: Look Look, Zingo, Bil Bakalım, Ben Kimim. Yapı Oyunları ise: Equilibrio ve Becerikli Yapılar. Ayrıntılı bilgi ve kayıt için 444 35 52 (Dahili: 4311) numaralı telefondan ulaşılabilir.
Başkan Yıldız: “Bu kurs çocuklarımızın geleceğe sağlam bir temel atmalarına yardımcı olacak”
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Eğitim hayatında başarıya ulaşan, yaratıcı ve problem çözüme odaklı bireyler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Yıldız, “ Çiğli Belediyesi olarak, çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak ve onları eğlenceli bir şekilde öğrenmeye teşvik etmek amacıyla Akıl ve Zeka Oyunları Kursu düzenliyoruz. Bu kurs, çocuklarımızın problem çözme, mantık yürütme, stratejik düşünme ve iş birliği becerilerini geliştirerek, geleceğe sağlam bir temel atmalarına yardımcı olacak. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu kurs ile çocuklarımıza sadece eğlenme fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda akıl oyunları ve stratejik oyunlarla onların düşünsel kapasitelerini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Çocuklar, hem bireysel olarak hem de grup halinde yapılan oyunlarla, sosyal becerilerini ve takım çalışmasını da güçlendirecekler. Eğitim hayatında başarıya ulaşan, yaratıcı ve problem çözüme odaklı bireyler yetiştirmek için bu tür fırsatları sunmak bizim için çok değerli. Tüm Çiğlili aileleri, çocuklarını bu kursa katılmaya davet ediyoruz. Çocuklarımızın geleceği bizim için çok kıymetli ve onların en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu, gençlerle yapay zeka atölyesinde buluştu
Konak Belediyesi, gençlerin yapay zeka teknolojilerini doğru ve verimli kullanmalarını...
Yapay zekâ YKS öğrencisinin çalışma asistanı olabilir mi?
Yapay zekâ, YKS hazırlığında soru çözümünden çalışma planına kadar...
Eğitimci Çiğdem’den ‘yapay zeka’ uyarısı: En büyük hata...
Yapay zekâ teknolojilerinin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmesi, eğitim dünyasında...
Yerel Haberleri
TümüPehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...
Balçova’da Cumhuriyet Coşkusu Yüksek Sadakat Konseriyle...
Balçova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yılı, gün boyu süren etkinliklerle kutlandı....
Cumhuriyet coşkusu Konaklı miniklerin kalbinde yankılandı
Konak Belediyesi’nin Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne devam eden minikler, 29 Ekim Cumhuriyet...