İzmir Başkanlar Kurulu'ndan UNESCO Dünya Mirası desteği
İzmir’in önde gelen iş dünyası kurumlarını bünyesinde bulunduran ve sekretaryasını Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın gerçekleştirdiği İzmir Başkanlar Kurulu’ndan İzmir Tarihi Çarşı’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasına tam destek geldi.
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili sürecin yakından takip edildiği ve Kemeraltı ve Tarihi Alan'ın Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmesi sonrasında da bu alanın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için gereken her türlü katkıya hazır oldukları belirtildi.
İzmir Başkanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “İzmir’in Efes ve Bergama'dan sonra 3. kez UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil olması amacıyla “İzmir Tarihi Liman Kenti” dosyası 14 Nisan 2020 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenmiştir. Geçici listeye eklenmesinin akabinde sürece dair Alan Yönetim Planı ve UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık dosyasının hazırlanmasına ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile 05.05.2020 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. İşbu protokol kapsamında oluşturulan İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı önderliğinde hazırlanan Alan Yönetim Planı 29 Haziran 2022 tarihinde Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’nun tüm üyelerinin olumlu görüş vermesi üzerine oybirliği ile kabul edilmiş, eş zamanlı olarak hazırlanan UNESCO Dünya Miras Listesi Adaylık Dosyası ise 8 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştır. İşbu yazılı beyan ile İzmir Başkanlar Kurulu üyeleri olarak; bağlı olduğumuz tüm kuruluşların ekte yer alan, adaylık başvuru dosyası hazırlık sürecinde yereldeki kurumlar olarak ortak hareket ettiğimiz UNESCO Dünya Miras Listesi Adaylık Dosyası’nın; İzmir kültür mirasının korunması ve yaşatılması için önemli değerde, bütünleştirici bir proje olduğunu, Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmesi sonrasında söz konusu alanın korunarak yaşatılan, yaşatılarak geleceğe aktarılan bir dünya miras alanı olması adına çalışmalarımızı sürdüreceğimizi beyan ve taahhüt ederiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tarihin merkezinde dinamit deposu: Defalarca mühürlenen...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde adı geçen...
İzmir’in binlerce yıllık şifa mirası belgesel oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belgeseli “Asklepion’un Mirası”, Başkan Dr. Cemil Tugay’ın...
Bergama’da Kibele izlerine rastlandı: Alan arkeolojik sit...
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Bergama ilçesinde, Ana Tanrıça Kibele ile ilişkili olabileceği...
Yerel Haberleri
TümüHamza Dağ’dan Başkan Yıldız’a Hayırlı Olsun Ziyareti
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur...
Manisalılar Neşet Ertaş Türküleriyle Unutulmaz Bir Gece...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından...
Başkan Dutlulu’dan Demirci’yi sevindiren müjde
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Demirci ilçe programı kapsamında ilçede...
Bayraklı’da Kadınlara Erken Tanı Uyarısı
Bayraklı Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine yönelik...
Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!
Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...
Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor
Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.
Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım
Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...
Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak
Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...
Balçova'nın Turunç Projesi Avrupa'da finalde!
Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen, doğanın bereketini dayanışmayla buluşturan...
Metro raylarında değişim zamanı
23 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattında güvenli ve kesintisiz ulaşımı...
Cumhuriyet Bayramı coşkusu İzmir’e yayılacak
İzmir, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü fener alayı, havai fişek gösterileri ve kentin dört...
Bornova’nın parklarından dayanışma fışkırdı
Bornova Belediyesi, ilçenin park ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce zeytin ağacından...