BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Eğitim Özel Arkas Piri Reis Lisesi, Türkiye’nin her ilinden öğre...

Özel Arkas Piri Reis Lisesi, Türkiye’nin her ilinden öğrenciye kapılarını açıyor

Özel Piri Reis Okulları’nın, 26 yıllık birikimiyle eğitim seviyesini yükselteceği Özel Arkas Piri Reis Anadolu Lisesi, 2025- 2026 Eğitim ve Öğretim Yılında kapılarını açacak. Lise, İngilizce ve Fransızca çift yabancı dil eğitimi vererek mezunlarının tam donanımlı yetişmeleri konusunda farklılık yaratacak.

0Yorumlar
Özel Arkas Piri Reis Lisesi, Türkiye’nin her ilinden öğrenciye kapılarını açıyor

Gelişen dünyaya kolayca uyum sağlayabilen, iletişimi kuvvetli, özgüvenli ve “Dünya vatandaşı” bireyler yetiştirme vizyonuyla bugüne kadar binin üzerinde mezun veren İzmir’in köklü eğitim kurumlarından Özel Piri Reis Okulları, anaokulu, ilkokul ve ortaokulun ardından şimdi de lise seviyesinde eğitim vermeye başlıyor.

 

 “Akademik Güçlendirme Yılı” adı verilen hazırlık yılı ile hedef, geleceğin dünyasına hazır bireyler yetiştirmek. Beş yıllık bütünsel bir eğitim sunacak kurum, Türk ve yabancı uyruklu eğitimcilerden oluşacak eğitim kadrosuyla, Bornova’da öğrencilerine kapılarını açacak. Özel Piri Reis Okulları’nda okuyan öğrencilerin doğrudan geçiş hakkının olduğu liseye, Türkiye’nin dört yanındaki farklı okullardan da öğrenci kabulü olacak.

 

Anadolu Lisesi statüsünde eğitim verecek olan Özel Arkas Piri Reis Lisesi, Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Lucien Arkas’ın yanı sıra Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Denizkurdu, Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven ve Özel Arkas Piri Reis Lisesi Müdürü Tuba Saraç’ın katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

 

“Yalnızca İzmir’den değil, tüm Türkiye’den öğrenciler için”

Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “26 yıl önce öğrencilerimizi özgüvenli, ilkeli, ulusal ve evrensel değerlere sahip kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak üniversiteye gönderebilme hayali ile yola çıkmıştık. Karşıyaka ve Güzelbahçe okullarımızda çeyrek asrı aşkın zamandır bu amaç doğrultusunda tecrübeler ve başarılar elde ettik. Bugün o okullarda okuyan 900 çocuğumuz var. Liseyle birlikte binin üzerinde öğrencimiz olacak, hedefimiz 2 bin öğrenciye eğitim imkânı sağlamak” diye konuştu.

 

Arkas, “Anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar çocuklarımızın bu hedefe ulaşabilmesi için zincirin halkasını tamamlamak istedik ve Özel Arkas Piri Reis Anadolu Lisesi’ni açmaya karar verdik. “Güçlü Köklerle Evrensel Geleceğe” mottosuyla yolumuza devam ediyoruz. Yalnızca İzmir’den değil, tüm Türkiye’den gelecek öğrencilere kapımızı açıyoruz. Lisemizin çift dilli olması sayesinde öğrencilerimiz sadece Fransa’da değil tüm dünya üniversitelerine kapı açacak sertifikasyonlarla mezun olacaklar. İşte bu heyecanla, daha fazla geç kalamamak için lisemizi geçici olarak bu binada eğitime açtık. Hedefimiz çalışmaları devam eden Güzelbahçe’deki Kampüsümüzün açılışını yapmak

 

Üniversite- lise iş birliği

Eğitim dünyasının büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu, günümüzde çocuklara klasik eğitimin yanı sıra karar verme, sorumluluk alma, araştırma ve bunları yapabilmeleri için de iletişim becerilerinin verilmesi gerektiğini ifade eden Orion Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Denizkurdu ise Özel Arkas Piri Reis Lisesi’nin eğitimde devrimsel bir adım atacağını dile getirdi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile iş birliği yapacaklarını anlatan Denizkurdu, “Onların eğitim kadrosunun vereceği destek ile öğrencilerin iletişim becerileri ve teknolojik değişim uygulamalarını birlikte yapmayı hedefliyoruz. En önemli konumuz yapay zekâ. Öğrenciye doğru yapay zekâ kullanımı ile aldığı geri bildirimleri kullanabilecek yetenekleri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile vermeye çalışacağız. Bu değişim döneminde öğretmenlikte de farklı bir dönem başlayacak. Sadece öğrencilerimizin değil, öğretmenlerin de yapay zekadan en üst seviyede yararlanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven, dünya vatandaşı evrensel bireyler yetiştirmek için yola çıktıklarını dile getirdi. Ataseven, “Köklü bir geçmişten evrensel bir geleceğe gidecek bir lise programı oluşturmak için bir adım attık. Hedefimiz kendini dünyaya anlatabilen, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış, kendine, ülkesine ve dünyaya yararlı olabilecek evrensel bireyler yetiştirmek” dedi.

 

“Akademik Güçlendirme Yılı” ile öğrenciler Fransızca-İngilizce çift yabancı dilli eğitime hazır olacak

Özel Arkas Piri Reis Lisesi’nin beş yıllık eğitim veren çift dilli bir lise olacağını belirten Okul Müdürü Tuba Saraç ise “Lisemiz diğer okullardan farklı olarak ek bir yabancı dil yerine iki dili de aynı düzeyde öğretecek. Böylece öğrenciler üniversite hayatları ve gelecekleri için daha fazla alternatif kazanmış olacak. Akademik Hazırlık Yılı, yabancı dillerin yoğunlaştırılmış olarak verilmesinin yanı sıra öğrencilerin akademik altyapılarını da güçlendirecek bir program sunacak” dedi.

 

Dünya ile entegre

Lise bitiminde öğrenciler, yurt dışında Fransızca veya İngilizce eğitim görebilmelerini sağlayacak olan dil yeterlilik belgeleri IELTS (International English Language Testing System) ve DELF’e (Diplôme d'Études en Langue Française) sahip olacaklar. Ayrıca dileyen öğrencilere ek olarak İngilizce dil yeterlilik belgesi olan IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) sunulacak.

Öğrenciler ayrıca dokuzuncu sınıftan itibaren ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile etkili dinleme, iletişim becerileri, liderlik, finansal okur yazarlık gibi kişisel gelişim eğitimlerini ders programlarına uyarlanmış bir şekilde alacaklar.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Eğitim Haberleri

Tümü

2028 YKS nasıl olacak? Maarif Modeli sonrası bilinmesi...

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile lise eğitimine başlayan öğrenciler, 2028’de...

1 gün önce

Dijital çalışmada yeni bir beceri: Doğrulama!

MAKSİMUM VİP Akademi Kurucusu Eğitimci Sertan Üze, yapay zekâdan alınan...

2 gün önce

Yapay zekâ YKS öğrencisinin çalışma asistanı olabilir mi?

Yapay zekâ, YKS hazırlığında soru çözümünden çalışma planına kadar...

3 gün önce

Bir eğitim kurumunu uzman yapan nedir? Bilgisi, sistem ve...

Eğitimci Sertan Üze, bir eğitim kurumunu uzman yapan unsurların yalnızca öğretmen bilgisi ve...

4 gün önce

Başarının perde arkasını Eğitimci Çiğdem anlattı!

Eğitimci Emre Çiğdem, yüksek başarının yalnızca yetenekle açıklanamayacağını belirterek çalışma...

6 gün önce

Değişen dünyada eğitim nasıl etkileniyor? Eğitimci Üze,...

Sınav sistemleri, soru biçimleri ve teknoloji değişse de öğrencinin...

7 gün önce

YKS sürecinde hedef nasıl belirlenmeli? Velinin rolü ne...

Eğitimci Emre Çiğdem, YKS sürecinde hedef belirlerken öğrencilerin ilgi alanları ve...

8 gün önce

Sınav kaygısı neden olur? Uzmanından öğrencilere uyarı!

Sınav kaygısının öğrencilerin günlük yaşamını, uykusunu ve sınavlara katılımını ciddi biçimde...

9 gün önce

Eğitimci Çiğdem’den YKS adaylarına kritik uyarı: Zaman...

Eğitimci Emre Çiğdem, öğrencilerin YKS sürecinde uzun zaman masa başında oturmaktansa derin bir...

10 gün önce

Sınav döneminde ekran süresi nasıl yönetilmeli? Eğitimci...

Sınav döneminde telefon ve sosyal medya kullanımının kontrol altına alınması...

11 gün önce

Eğitimci Çiğdem'den kritik 'deneme' uyarısı: Tek bir...

Öğrencilerin sınav başarısının yalnızca sayılarla değerlendirilmemesi gerektiğini...

13 gün önce

Bakan Tekin, İzmir'de okul açılışına katıldı: 3 yılda 120...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir’in Dikili ilçesinde hayırsever Şentürk ailesi tarafından...

14 gün önce