BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Eğitim Rektör Budak, “Tüm birimlerimizle engelsiz bir ekosistem...

Rektör Budak, “Tüm birimlerimizle engelsiz bir ekosistem için çalışıyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite bünyesinde eğitim gören engelli öğrenci ve aileleriyle bir araya geldi. Öğrencilerin ve ailelerinin görüşlerini ve taleplerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Budak, özel gereksinimli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkânlardan diğer bireylerle birlikte eşit bir şekilde yararlanabilmeleri için erişilebilir bir kampüs iklimi oluşturduklarını söyledi.

0Yorumlar
 Rektör Budak, “Tüm birimlerimizle engelsiz bir ekosistem için çalışıyoruz”

Ege Üniversitesinin tescilli bir engelsiz yükseköğretim kurumu olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Engelsiz Ege Birimimizin koordinatörlüğünde üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz dönüşüm ve kolaylaştırıcı uygulamalar neticesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite ödülleri kapsamında 9 bayrak, 3 program nişanı aldık. Üniversitemizin her noktasında erişilebilirliği artırmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Tüm ortak kullanım alanlarını engelli dostu haline getirdik. Kütüphanemizde fiziki engelleri kaldırmanın yanı sıra görme engelli öğrencilerimiz için sesli kitap uygulamasını hayata geçirdik. Uzaktan eğitimin önem kazandığı günümüzde çevrimiçi ders sistemimiz olan EGEDERS’i de kolay erişilebilir şekilde tasarladık. Engelsiz Bilgilendirme Asistanı (EBA) uygulamasını Türkiye’de uygulayan ilk üniversite olduk. Öğrenci odaklılık konusunda ödüllü, tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak özel gereksinimli bireylerin eğitim hayatlarından tam verim almaları ve bunun yanında sosyal hayata engelsizce katılabilmeleri bizlerin en önemli önceliklerinden birisidir” diye konuştu.

 

“Başaramayacakları şey yok”

Tam erişilebilir engelsiz üniversite konseptini sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Engelli öğrencilerimize eşit koşullarda eğitim hakkı sunmak en önemli hedeflerimizden birisi. Bunun sürdürülebilir olması, öğrencilerimizin her türlü imkânlardan rahatça yararlanabilmesi hepimizin sorumluluğunda. Engelsizlik konusunda farkındalık yaratmak adına üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz uygulamaların ötesinde çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri ile sadece öğrencilerimizin değil tüm engelli bireylerin toplum içerisinde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekiyoruz. En önemli konulardan birisi de özel gereksinimli bireylere karşı toplumun zihnindeki engelleri kaldırmak ve onların her şeyi başarabildiklerini kanıtlamak. Bunun için hem öğrencilerimizle, hem çalışanlarımızla hem de toplumla el ele vermeye devam edeceğiz” dedi.

“EÜ’nün engelsiz ekosisteminden memnunlar”

Toplantıda öğrenciler ve aileleri, Ege Üniversitesinin engelsiz uygulamalarından duyduklarını memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. Rektör Prof. Dr. Budak, doktora öğrencisi Şebnem Karakuş ile “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü söyledi. 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Eğitim Haberleri

Tümü

'Çok çalış' devri bitti: Eğitimci Çiğdem'den öğrencilere...

Sınav başarısında yeni dönemin şifrelerini açıklayan eğitimci Emre Çiğdem; çalışma süresinden...

4 gün önce

Burak AKKOL:"Puanlara Değil, Yeteneklerinize ve...

5 gün önce

Eğitimci Üze'den kritik 'deneme' uyarısı: Başarıyı sayı...

MAKSİMUM VİP Akademi'nin kurucularından eğitimci Sertan Üze, öğrencilerin YKS ve LGS hazırlık...

13 gün önce

Eğitimci Çiğdem’den ‘yapay zeka’ uyarısı: En büyük hata...

Yapay zekâ teknolojilerinin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmesi, eğitim dünyasında...

19 gün önce

Eğitimci Üze'den 'kıyaslama yapmayın' uyarısı: Kaygıyı...

24 yıllık eğitim tecrübesiyle üniversiteye ve liseye hazırlık öğrencilerine eğitim veren MAKSİMUM...

1 ay önce

LGS sonuçları açıklandı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı.

1 ay önce

Milyonlarca öğrenci ders çalışıyor… Peki başarı farkı...

Değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte bilgiye ulaşmak artık saniyeler alıyor. Fakat konu...

1 ay önce

Ertuğrulgazi İlkokulu velilerinden yönetime 'tasarruf'...

Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim...

1 ay önce

Okul müdürünün kararı, okulu ayağa kaldırdı: Öğretmen ve...

Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim...

1 ay önce

Menemen’de öğrencilere sınav provası

Eğitim yatırımları ve destekleriyle takdir toplayan Menemen Belediyesi, üniversite sınavına...

1 ay önce

LGS'de yeni dönem: En iyi okuyan kazanıyor!

2026 LGS sonuçları, sınavlarda ezber döneminin geride kaldığını gözler önüne serdi. Eğitimcilere...

1 ay önce

YKS'ye sayılı günler kaldı: İşte dikkat edilmesi...

YKS’ye sayılı günler kala öğrencilerin en büyük rakibi kaygı ve yanlış çalışma yöntemleri....

1 ay önce