Hasan Ali Yücel'in ismi Çiğli'de ölümsüzleşti!
Gümrükçü'den 6'ıncı park açılışı!
Çiğli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hasan Ali Yücel Parkı’nın açılışı Başkan Gümrükçü’nün katılımı ile Esentepe Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Gümrükçü, "Hasan Ali Yücel'in ismi Çiğli'de ölümsüzleşecek, bizim için büyük gurur. Açılışlara devam edeceğiz" dedi.
Hande Turan- Ege'ye Bakış/ “Çiğli Ayağa Kalkıyor” proje tanıtım toplantısında her ay yeni bir parkı Çiğli’ye kazandıracaklarının müjdesini veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, verdiği sözü yerine getirerek 6. parkı Esentepe Mahallesi’nde hizmete açtı.Esentepe Mahallesi 8809/39 sokakta projelendirilen Hasan Ali Yücel Parkı, kentin yeşil alan kapasitesini artırmak amacıyla devam eden çalışmalar kapsamında, oyun ve spor gruplarının yanı sıra dinlenme ve yürüyüş alanlarının da yer aldığı yeni bir yaşam alanı olarak kente kazandırıldı.
Çiğli Belediyesi Belediye Başkanı Utku Gümrükü başkanlığında açılan parkın açılışına CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, muhtarlar,belediye başkan yardımcıları, belediye bürokratları, meclis üyeleri, DİSK Genel İş 8 No'lu Sendika temsilcileri ve yönetim kurulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
HASAN ALİ YÜCEL ARTIK ÖLÜMSÜZ
Parkın açılışında konuşan, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Kemal Kocabaş, Çiğli'de aydınlanma için çalışmalar yapmış insanların isimlerini görmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Kocabaş, “Burada Hasan Ali Yücel'i bir parkta ölümsüzleştiriyoruz. Hasan Ali Yücel eğitimci, felsefeci ve iyi bir düşünürdür. Sonrasında İzmir'de öğretmenlik yapar. Cumhuriyet eğitim devriminin üç önemli bakanından biri kendisidir, en çok iz bırakmış Milli Eğitim Bakanı kendisidir. Milli Eiğitim Bakanlığı'na alınının teriyle gelir. Onun yükselişi bir liyakat örneğidir. Kendisinin memlekette mektep bulamayan bir çocuk bırakmayacağım sözü de eğitime ve öğretime verdiği önemi göstermektedir. Hasan Ali Yücel öylesine güzel değerler bırakmıştır ki hala onun adı yaşıyor. Emeği geçen Çiğli Belediyesi'ne teşekkür ediyorum”dedi.

“ÇİĞLİ'Yİ TÜM TÜRKİYE'YE TANITACAĞIZ”
Hasan Ali Yücel Parkı'nın açılışında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, manzarasıyla İzmir'e hakim bir mahallede Türkiye'nin yitirdiği en büyük aydınlardan Yücel'in adının yaşayacağı parkı açmanın gururu içinde olduklarını ifade etti. Gümrükçü, “Güzel güneşli bir gün ve Çiğli’nin geleceğinde yer alacak belki de kıymeti bilinmeyen ama yakında Çiğlililer ve İzmirliler tarafından değeri anlaşılacak olan yeni yapılaşan, gelişime açık olan Çiğli'de, geliştirdiği köy enstitüsü örneğiyle bütün dünyaya örnek olmuş Hasan Ali Yücel'in adının verildiği bir parkın açılışında olmak bizim için gurur kaynağı. Çiğli Belediyesi olarak toplumda yagınlaşmasını istediğimiz bir kaç anlayışımız var. Onlardan biri Çiğli Atatürk sevdalısı bir ilçe. Biz belediye olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gitmek istiyoruz. Çiğli sanatçılara ev sahipliği yapmış bir ilçe. Biz kültürel faliyetlerle Çiğli'de yaşayan sanatçılara ve eğitimcilere imkan tanıyacağız. Fakir Baykurt ödüllerini verdik. 2021 yılında tekrarlayacağız. Sadece roman, şiir ve edebiyat değil köy enstitülerinin temel felsefesi olan pratik alanda eğitimle ilgili olarak hamleler yapacağız. Meslek edinme, iş sahibi olma ve hayata daha bilinçli, ayaklarının üzerinde duran yeni bir nesil yaratmak bizim görevmiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Fabrikası zaten bunun için atılmış en büyük adım. Bu kent önemli değerleri içinde barındırıyor. Biz belediye olarak bu kentin değerlerini İzmir'e ve Türkiye'ye tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “AÇILIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Çiğli halkına ferah yaşam alanları kazandırmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçü, “2020 yılında düzenlediğimiz Lansman toplantımızda her ay bir park açılışı yapacağımızın sözünü vermiştik. Bu ay 6. parkımızı Esentepe Mahallemizde açacağız. Oyun, spor, yürüyüş ve dinlenme alanlarının yer aldığı kullanışlı parklar oluşturuyoruz. Kentimizin yeşil alan kapasitesini artırmanın gururunu yaşıyoruz. Covid-19 salgınına karşı her türlü tedbiri alarakpark açılışlarımıza farklı mahallelerimizde devam edeceğiz” dedi.
STK'LAR BİR ÇATI ALTINDA
Geçtiğimiz hafta Çiğli Belediyesi Meclisi'nde Sivil Toplum Kuruluşları'nın bir çatı altında toplanacağı müjdesini veren Gümrükçü, kendisini Çiğli'li hisseden herkese çatı olacak bir Kent Konseyi'ni kurduklarını aktardı, Gümrükçü, “20 yıldır Çiğli Belediyesi'nden STK'ların en büyük isteği bir Kent Konseyi kurulmasıydı. Gelecek haftadan itibaren Kent Konseyimizin kurumsallaşması için çalışmara başlayacağız. Sadece park değil, taziye evleri, eğitim alanları ve hizmet yerleri de açılacak. Sadece biraz yavaşladık 2021 de daha yüksek bir yatırım hızıyla Çiğli'yi nasıl ayağa kaldıracağımızı hem İzmir'e hem de Çiğli'yeye göstereceğiz. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
GÜZEL YÜCEL'DEN MESAJ
Parkın açılışına katılamayan Hasan Ali Yücel'in torunu Güzel Yücel bir mesaj gönderdi. Güzel Yücel mesajında, “Eğitim öğretim kültürüne çok önemli yararlar sağlamış bir eğitimcidir Hasan Ali Yücel. Geçmiş dönemlerde MEB başkanlığı yapmış kişilerin isimleri hatırlanmazken Hasan Ali Yücel hala hatırlanmaktadır. Eğitim adına yaptıkları hepimize umut veriyor. Açılışa katılamamanın üzütünsü bir yana adının parka verilmesi adına torunu olarak mutluluk ve gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.”
GELECEK GÜZEL İŞLERİN TEMİNATI
Esentepe Muhtarı Dilo Güneş: “Parkımıza Hasan Ali Yücel adını veren Çiğli Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü'ye ve meclis üyelerimize teşekkür ederim. Köy enstitülerinin kurucusu büyük düşünür, bilim adamı ve eski milli eğitim bakanı, tarihimizde unutulmayacak bir isimdir. Bu yapılan önemli ve güzel işler gelecekte yapacağımız güzel işlerin teminatıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen Belediyesi'nin 100 araçlık TIR Parkı hizmete açıldı
Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan dev Tır Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı....
Menemen’de dev açılış
Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan dev Tır Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
CHP'li Gümrükçü'den Başkan Tugay'a 'geri dön' çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Bağımsız İzmir Büyükşehir Belediyesi...
Özel Haber Haberleri
TümüDEM Partili Akın'dan 'Çeşme Projesi' çıkışı: Günlük 36...
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, İzmir'de uzun yıllardır yapılmak istenen Çeşme...
Avukat Nesil Kör'den gençlerin tutuklanmasında CHP iddiası!
Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve tutuklanmasının ardından 19 Mart’ta ülke...
Bir belge 2 detay! Soyer dönemindeki skandal atama o...
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın kızı Özgegül Yalım'ın geçtiğimiz Tunç Soyer döneminde İzmir...
Özel mülkiyeti ihlalden, kafasına göre park etmeye…...
Son yıllarda gençler arasında oldukça yaygınlaşan elektrikli scooterlar, birçok tartışmayı da...
Kuş Cennet'inde çevre felaketi kapıda! Herkes biliyor ama...
Son yıllarda yaşanan su krizi ve çevresel tahribat, binlerce kuş türünün yaşamını tehdit ettiği...
Mimarlar Odası'ndan Foça Belediyesi'ne mahkeme yanıtı:...
Yargıya taşınan ‘ekoköy’ projesi için Mimarlar Odası, Foça Belediyesi’ne yüklendi. Oda Başkanı...
İYİ Parti İzmir’de istifalar bitmiyor! Bir ilçe daha yolda
İYİ Parti’de istifa furyası devam ediyor. Olağanüstü Kurultay sonrasında Akşener yerine İzmir...
Bayram değil arınma gecesi: Romanlar Hıdırellez istemiyor
Uyuşturucu ve alkol kullanımı başlıca sebep olmak üzere Hıdırellez kutlamaları, Roman...
Seçimin ardından İYİ Parti İzmir'den ilk değerlendirme
31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı. İYİ Parti İzmir için oy sayıları beklentinin çok çok...
Karabağlar’da MHP oyları İYİ Parti’ye mi kaydı?
Karabağlar’da bulunan ve MHP’ye olan yakınlığı ile bilinen Sivaslı dernek Güneykayalılar...
Yoksulluk, emek sömürüsü, uyuşturucu! Gençlerde intihar...
Derinleşen yoksulluk ve beraberinde gelen emek sömürüsü, hayata atılmaya hazırlanan gençleri...
İzmirli depremzedelerden kredi isyanı! Bankalar 0,79’luk...
İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, bankaların İzmirli depremzedelere kredi vermediğini belirtti....
