Başarılı Öğrencilere Bisiklet Hediyesi
Başkan Selvitopu başarılı öğrencileri ödüllendirdi Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (KARBEM) eğitim alan öğrenciler, 2
Başkan Selvitopu başarılı öğrencileri ödüllendirdi
Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (KARBEM) eğitim alan öğrenciler, 2.TEOG(Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş) sınavında da büyük bir başarıya imza attılar. Sınavda 5 öğrenci 120 sorunun tamamını, 6 öğrenci de 1 yanlışla 119 soruyu doğru yanıtladı. Başkan Selvitopu KARBEM’in yıl sonu gösterisinde öğrencileri başarı belgesi ve bisikletle ödüllendirdi. Etkinlikte öğrencilerin yapmış olduğu tiyatro ve dans gösterisinin ardından müzik dinletisi de programa renk kattı.
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli eğitim alması amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi (KARBEM) 5’nci yaşını doldurdu. Merkezde eğitim gören gençlerin Bozyaka Eğitim Merkezi’nde düzenlediği yıl sonu gösterisine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.
Eğitimde fırsat eşitliği sağlandı
Etkinlikte ilk konuşmayı yapan KARBEM Eğitim Koordinatörü Hakkı Karadeniz, çocuklar ve gençlerin bir toplumun geleceği olduğunu ifade etti. Karabağlar Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği önemine inanarak 2011 yılında açtığı KARBEM’de şu ana kadar yüzlerce öğrenci yetiştirildiğini ve sınavlarda ciddi oranlarda başarılar sağlandığına dikkat çeken Karadeniz, “Sizleri yetiştiren ailelere ve öğretmenlere ve bu fırsatı sunan Karabağlar Belediyesi Başkanı ve yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Çocuklar bizim geleceğimiz
Eğitimin önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise 2011 yılında kurulan KARBEM’i geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bizlerin görevi onların iyi yetişmelerini sağlamaktır. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz.” Dedi. Selvitopu, önümüzdeki yaz aylarında yeni şubeler açarak bin 300 olan öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini de dile getirdi ve KARBEM’in kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.
Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz
Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ülkeye kurdukları zaman ilk yaptıklarının şeyin okur-yazarlık oranını arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Selvitopu, “Emeği geçenleri saygı ve sevgiyle anıyoruz. KARBEM’de de başta Hakkı Hoca olmak üzere öğretmen arkadaşlarımızı da kutluyorum. Onlar doğru şeyler yapıyorlar. Biz de mutlu oluyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, TEOG sınavında başarılı olan öğrencilere başarı belgesi ve bisiklet verirken, öğretmenlere de çiçek takdim etti.
Final birlikte söylenen şarkı ile sona erdi
Gösteri bölümünde ise öğrencilerin yapmış olduğu tiyatro ve dans gösterisi ve ardından müzik dinletisi alkış aldı. Programın finalinde Başkan Selvitopu ve diğer katılımcılar, öğretmenler ile birlikte sahneye çıkarak “Leylim Ley” şarkısını hep bir ağızdan söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye'nin en başarılı ikinci ilçe belediyesi Bornova oldu!
MLS Araştırma'nın mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği “En Başarılı Büyükşehir İlçe...
İzmir'de çevreci yeni ulaşım sistemi: 'Bisiklet Taksi'...
İzBB Meclisi’nde bisiklet taksi uygulaması gündeme geldi. UKOME’nin kararıyla İzmir'de hayata...
Başkan Sengel öğrencilere verdiği sözü tuttu
Efes Selçuk Belediyesi’nin örnek sosyal belediyecilik projesi Kent Lokantası Öğrenci Otobüsü yeni...
Eğitim Haberleri
TümüYKS sürecinde hedef nasıl belirlenir? Eğitimci Üze'den...
YKS’de aynı netin her yıl aynı sıralamayı getirmediğine dikkat çeken...
YKS’de Çok Kaynak mı, Doğru Kaynak mı?
YKS hazırlığında çok sayıda kaynak kullanmak yerine öğrencinin seviyesine ve...
Sertan Üze’den YKS denemeleri için analiz uyarısı
YKS hazırlığında farklı yayınevlerinin denemelerini çözmenin önemine dikkat çeken Eğitimci...
Deneme sonuçları nasıl okunmalı? Eğitimci Çiğdem'den...
YKS ve LGS hazırlığında deneme sayısının tek başına yeterli olmadığını...
Eğitimci Üze’den sınav sürecinde odaklanma önerileri
YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sık yaşadığı dikkat dağınıklığı ve...
2026 KPSS Ortaöğretim Sınavı Sona Erdi! 3 Milyona Yakın...
2026 KPSS Ortaöğretim sınavı sona erdi. Türkiye genelindeki 254 sınav merkezinde...
Maarif Modeliyle Sınava Hazırlıkta Deneme ve Kaynak...
Maarif Modeli’yle birlikte sınava hazırlıkta kaynak ve deneme seçimi yeniden önem kazanırken,...
Maarif Modeli YKS hazırlığını nasıl değiştiriyor? Konu...
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte lise müfredatında beceri temelli...
2028 YKS nasıl olacak? Maarif Modeli sonrası bilinmesi...
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile lise eğitimine başlayan öğrenciler, 2028’de...
Dijital çalışmada yeni bir beceri: Doğrulama!
MAKSİMUM VİP Akademi Kurucusu Eğitimci Sertan Üze, yapay zekâdan alınan...
Yapay zekâ YKS öğrencisinin çalışma asistanı olabilir mi?
Yapay zekâ, YKS hazırlığında soru çözümünden çalışma planına kadar...
Bir eğitim kurumunu uzman yapan nedir? Bilgisi, sistem ve...
Eğitimci Sertan Üze, bir eğitim kurumunu uzman yapan unsurların yalnızca öğretmen bilgisi ve...