BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Eğitim MEB'in Tevfik Fikret skandalında veliler konuştu: Davacı ...

MEB'in Tevfik Fikret skandalında veliler konuştu: Davacı olacağız!

Tevfik Fikret Okulları'nın İzmir Şubesi'nde gerçekleştirilen müfettiş denetiminde ilkokul öğrencilerine yöneltilen sorular ve kimlik bilgileri alınarak imza attırıldığı iddiası veliler tarafından büyük tepkiye yol açtı. Veliler uygulamanın pedagojik ve hukuki olmadığını dile getirerek, hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.

0Yorumlar
MEB'in Tevfik Fikret skandalında veliler konuştu: Davacı olacağız!

ÖMER FARUK ALTIN / EGE’YE BAKIŞ – Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ramazan ayı boyunca okullarda uygulanacak olan “Maarifin Kalbinde Ramazan” uygulaması, kamuoyunda laik eğitim ilkesinin zedelenmesine yönelik endişelerin artmasına neden oldu.

Okullara eğitim adı altında sokulmaya çalışılan, pedagojik olmadığı gibi bilimsel de olmayan faaliyetlere yönelik tepkiler sürerken, bir skandal da geçtiğimiz Cuma günü Tevfik Fikret Okulları’nın İzmir şubesinde yaşandı.

BÜYÜK HARFLERLE "CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN" İFADESİ!

Okula gelen müfettişler, 4. sınıftan başlamak üzere her şubeden 2-3 öğrenci alarak, “Okulunuzda din dersi işleniyor mu?”, “Din dersi işlenmiyorsa o saatte hangi ders işleniyor?” sorularının yanı sıra büyük harflerle, “CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A OKULUNUZDA HAKARET EDİLİYOR MU?” sorusu yer aldı. Bu durum kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili tepki çeken bir diğer konu ise öğrencilerin verdikleri cevapların ardından T.C. kimlik numaralarının alınması ve 15 yaşının altındaki öğrencilere imza attırılması oldu.

MAĞDUR ÖĞRENCİLERİN VELİLERİNDEN TEPKİLER BÜYÜYOR!

Mağdur öğrencilerin velileri, tepkilerini Ege’ye Bakış’a verdikleri demeçlerle dile getirdi.

Konuyla ilgili konuşan veliler, çocuklarının okul dönüşü anlattıkları karşısında büyük bir öfkeye kapıldıklarını ve bunun çok yönlü şekilde sorunlu bir uygulama olduğunu ifade etti.

“TARAFIMIZA HERHANGİ BİR BİLGİLENDİRME YAPILMADI”

Okul ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hiçbir bilgilendirme yapılmadan böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesine tepki gösteren veliler, “Ne okuldan ne de MEB’ten tarafımıza bir bilgilendirme yapılmadı. Rehber öğretmenler gözetiminde çocuklarımızın sınıflardan toplanarak başka bir yere götürülmesi ve orada özellikle din dersi kapsamında sorular sorulmasını, bir veli olarak doğru bulmuyorum” dedi.

Veliler, sorulan soruların eğitimle hiçbir ilgilisinin olmamasına dikkat çekerek, “Sanki muhbir gibi kullanılmak istenmeleri ve buna alet edilmiş olmaları, cumhurbaşkanına hakaretle ilgili soruların yöneltilmiş olmasının o yaştaki çocuklarla pedagoji ve eğitim açısından hiçbir ilgisi olmadığını düşündürdü. Dolayısıyla anneler ve babalar olarak öfkelendik” ifadelerini kullandı.

“PEDAGOJİK VEYA HUKUKİ DEĞİL!”

Veliler ayrıca bu tür uygulamaların çocuklar üzerinde bıraktığı etkilerden dolayı endişe duyduklarını dile getirerek, “Çocukların T.C. kimlik numaralarının alınması ve reşit olmayan çocuklara böyle bir uygulamanın yaptırılmış olması yanlıştır ve hukuki değildir. Bu tür uygulamaların çocuklar üzerinde bırakacağı etkilerin hesaba katılmadığını düşünüyoruz” dedi.

Çocukların bu durumu evde korkuyla anlattığına dikkat çeken veliler, çocuklarının “Acaba yanlış bir şey söyler miyim? Birisini zor durumda bırakır mıyım?” diye düşündüklerini dile getirdi.

VELİLER HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAK

Bu durumun çocukları düşünmeyen bir yaklaşımın ürünü olduğunu vurgulayan veliler, hukuki olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Eğitim Haberleri

Tümü

YKS’de Çok Kaynak mı, Doğru Kaynak mı?

YKS hazırlığında çok sayıda kaynak kullanmak yerine öğrencinin seviyesine ve...

11 saat önce

Sertan Üze’den YKS denemeleri için analiz uyarısı

YKS hazırlığında farklı yayınevlerinin denemelerini çözmenin önemine dikkat çeken Eğitimci...

1 gün önce

Deneme sonuçları nasıl okunmalı? Eğitimci Çiğdem'den...

YKS ve LGS hazırlığında deneme sayısının tek başına yeterli olmadığını...

2 gün önce

Eğitimci Üze’den sınav sürecinde odaklanma önerileri

YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sık yaşadığı dikkat dağınıklığı ve...

3 gün önce

2026 KPSS Ortaöğretim Sınavı Sona Erdi! 3 Milyona Yakın...

2026 KPSS Ortaöğretim sınavı sona erdi. Türkiye genelindeki 254 sınav merkezinde...

4 gün önce

Maarif Modeliyle Sınava Hazırlıkta Deneme ve Kaynak...

Maarif Modeli’yle birlikte sınava hazırlıkta kaynak ve deneme seçimi yeniden önem kazanırken,...

5 gün önce

Maarif Modeli YKS hazırlığını nasıl değiştiriyor? Konu...

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte lise müfredatında beceri temelli...

6 gün önce

2028 YKS nasıl olacak? Maarif Modeli sonrası bilinmesi...

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile lise eğitimine başlayan öğrenciler, 2028’de...

7 gün önce

Dijital çalışmada yeni bir beceri: Doğrulama!

MAKSİMUM VİP Akademi Kurucusu Eğitimci Sertan Üze, yapay zekâdan alınan...

8 gün önce

Yapay zekâ YKS öğrencisinin çalışma asistanı olabilir mi?

Yapay zekâ, YKS hazırlığında soru çözümünden çalışma planına kadar...

9 gün önce

Bir eğitim kurumunu uzman yapan nedir? Bilgisi, sistem ve...

Eğitimci Sertan Üze, bir eğitim kurumunu uzman yapan unsurların yalnızca öğretmen bilgisi ve...

10 gün önce

Başarının perde arkasını Eğitimci Çiğdem anlattı!

Eğitimci Emre Çiğdem, yüksek başarının yalnızca yetenekle açıklanamayacağını belirterek çalışma...

12 gün önce