BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.312,16 ₺/gr %0,43 Bitcoin $77.650 %0,31 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,00 ₺ %0,03 Sterlin 67,14 ₺ %0,10 Gümüş 79,95 ₺/gr %1,47 Ethereum $2.295,73 %1,27 İsviçre Frangı 60,93 ₺ %0,27 Kanada Doları 35,72 ₺ %0,00 Avustralya Doları 34,85 ₺ %0,35 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,73 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Eğitim Arabulucunun Sihirli Fermanı

Arabulucunun Sihirli Fermanı

“Barış” dünyanın belki de en anlamlı değerdir

0Yorumlar
Arabulucunun Sihirli Fermanı


“Barış” dünyanın belki de en anlamlı değerdir. Bir o kadar da emek istiyor. Dünyada ve insanlar arasında bu kadar çatışma ve anlaşmazlık varken “barış yapıcı” olmaktan daha önemli ne olabilir?

Arabuluculuk mekanizmasının sağlıklı işleyebilmesi için bu sisteme inanan ve güvenen bireylerin temelden yetiştirilmesi gerektiği fikrinden yola çıkan, 12 yıldır müzakere ve arabuluculuk üzerine çalışmalar yürüten Felsefe Öğretmeni Feridun Balcı'nın son kitabı “Arabulucunun Sihirli Fermanı” Top Yayıncılık etiketiyle çıktı. Müzakereci Arabulucular Derneği kurucusu ve yazar Feridun Balcı, “Arabulucunun Sihirli Fermanı” kitabında Anlaşmazlık Cadısı ve Barış Perisi’nin kadim savaşını, yani tüm anlaşmazlıklarımızı, arabuluculuk “sanatıyla” nasıl bitireceğimizi harika fantastik bir kurguyla dile getiriyor. 2006 yılından bu yana görev yaptığı Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi’ndeöğrencilerine arabuluculuk eğitimleri veren Feridun Balcı, öğrencileriyle birlikte ‘barış’ı yaşanılır bir değer kılma kararıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, Arabulucunun Sihirli Fermanı ile ilk öğretim çağındaki çocuklarımızın da birer 'barış yapıcı' olabileceklerine dikkat çekmek istedim” dedi.

[caption id="attachment_7788" align="aligncenter" width="200"]Arabulucunun Sihirli Fermanı Feridun Balcı[/caption]

MÜZAKERECİ AİLE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Öğrencilerin akranlarıyla, öğretmenlerin ve ebeveynlerin çocuklarla yaşadığı anlaşmazlıkların güvenli ve sürekli çözümünün müzakere ve arabuluculuktan geçtiğine dikkat çeken Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Güvenli çözüm, kazan-kazan sonuçlanan çözümdür. Taraflar birlikte kazandıkları için anlaşmayı sürdürmek isterler. Kazan-kaybet sonuçlanan çözümlerin sürekliliği olmaz, kaybeden taraf ilk fırsatta anlaşmayı bozar. Okullarımızda çocuklarımıza müzakere, arabuluculuk eğitimleri verebilmek için bu kitabı yazdım. Ebeveynlere de derneğimizde müzakereci aile eğitimlerini başlattık. Anne babalar bu eğitimlere çocukları ile katılabiliyor, teorik ve uygulamalı olarak müzakere-arabuluculuk öğreniyorlar. Özellikle annelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Uygulamalarda evde çocuklarıyla yaşadıkları anlaşmazlıkları senaryolaştırıp müzakere ve arabuluculukla nasıl çözülebileceğini modelliyoruz.”

ETKİNLİK KİTABI DA VAR

Tüyap İzmir Kitap Fuarı'nda ilk defa okuyucularıyla buluşan “Arabulucunun Sihirli Fermanı” kitabı mektup formunda yazılmış sekiz öyküden oluşuyor. İlk öğretim çağındaki çocukların yaşadıkları sorunları şiddete başvurmadan müzakere ederek ya da bir arabulucunun ddesteğiyle nasıl nasıl çözeceklerini anlatan kitabın ayrıca bir Etkinlik Kitabı da bulunuyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Eğitim Haberleri

Tümü

Üniversite adaylarına kritik uyarı: Bölüm adına aldanmayın!

Bilgisayar, yazılım ve yapay zekâ mühendisliği arasında tercih yapacak öğrencilere seslenen...

18 saat önce

Eğitimci Üze'den tıp adaylarına tavsiyeler!

Tıp fakültesi hedefleyen öğrencilerin YKS hazırlığında yalnızca sıralamaya...

1 gün önce

LGS’de yüzdelik dilim ve sıralama nasıl okunmalı?

Eğitimci Emre Çiğdem, LGS tercihlerinde puandan çok yüzdelik dilimin önemine...

3 gün önce

YKS sürecinde hedef nasıl belirlenir? Eğitimci Üze'den...

YKS’de aynı netin her yıl aynı sıralamayı getirmediğine dikkat çeken...

4 gün önce

YKS’de Çok Kaynak mı, Doğru Kaynak mı?

YKS hazırlığında çok sayıda kaynak kullanmak yerine öğrencinin seviyesine ve...

5 gün önce

Sertan Üze’den YKS denemeleri için analiz uyarısı

YKS hazırlığında farklı yayınevlerinin denemelerini çözmenin önemine dikkat çeken Eğitimci...

6 gün önce

Deneme sonuçları nasıl okunmalı? Eğitimci Çiğdem'den...

YKS ve LGS hazırlığında deneme sayısının tek başına yeterli olmadığını...

7 gün önce

Eğitimci Üze’den sınav sürecinde odaklanma önerileri

YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sık yaşadığı dikkat dağınıklığı ve...

8 gün önce

2026 KPSS Ortaöğretim Sınavı Sona Erdi! 3 Milyona Yakın...

2026 KPSS Ortaöğretim sınavı sona erdi. Türkiye genelindeki 254 sınav merkezinde...

9 gün önce

Maarif Modeliyle Sınava Hazırlıkta Deneme ve Kaynak...

Maarif Modeli’yle birlikte sınava hazırlıkta kaynak ve deneme seçimi yeniden önem kazanırken,...

10 gün önce

Maarif Modeli YKS hazırlığını nasıl değiştiriyor? Konu...

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte lise müfredatında beceri temelli...

11 gün önce

2028 YKS nasıl olacak? Maarif Modeli sonrası bilinmesi...

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile lise eğitimine başlayan öğrenciler, 2028’de...

12 gün önce