BIST 100 11.478,13 %4,12 Altın 6.533,49 ₺/gr %0,03 Bitcoin - %3,03 Dolar 50,03 ₺ %0,00 Euro 56,24 ₺ %0,01 Sterlin 67,47 ₺ %0,02 Gümüş 84,08 ₺/gr %0,03 Ethereum $2.421,60 %5,71 İsviçre Frangı 61,24 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,80 ₺ %0,09 Avustralya Doları 35,06 ₺ %0,03 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,62 ₺ %0,00 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,49 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Eğitim Gönüllü gençler, 10 bin öğrenci ile kardeş oldu

Gönüllü gençler, 10 bin öğrenci ile kardeş oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Gönüllü Takımı"nda yer alan üniversiteliler, ilköğretimde okuyan olanakları kısıtlı 10 bin "kardeş"e ulaştı

0Yorumlar
Gönüllü gençler, 10 bin öğrenci ile kardeş oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Gönüllü Takımı"nda yer alan üniversiteliler, ilköğretimde okuyan olanakları kısıtlı 10 bin "kardeş"e ulaştı. “Bir Çocuk Değişir, İzmir Değişir” sloganı ile pek çok etkinliğe imza atan İzmir'in muhteşem gençleri, "Abla-Ağabey-Kardeş" adlı projenin daha da büyümesi için yeni gönüllülere çağrı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana başarıyla uyguladığı “ödüllü” sosyal projesi “Abla-Ağabey-Kardeş” yeni döneminde de kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı çocuklara ulaşarak onlara yepyeni ufuklar açıyor. “Abla, Ağabey, Kardeş” projesinde yer alan gönüllü gençlerin yeni dönemdeki ilk durakları Konak’ın 1. Kadriye, 26 Ağustos, Akarcalı, Ali Reis, Altay, Ballıkuyu, Aziziye, Duatepe, Kocakapı, Kosova, Kubilay, Sakarya, Selçuk, Yeni Mahalle ve Süvari mahalleleri oldu. Yeterli olanaklara sahip olmayan sınırlı çocukları “rol-model” olarak benimseyebilecekleri gençlerle buluşturmayı amaçlayan proje, 11 yılda 12 bin gönüllü genç ve 10 bin kardeşle ciddi bir büyüklüğe ulaştı.


Cumhuriyetçi bir nesil


Gönüllü gençler ile ilköğretim ikinci kademe öğrencilerini bir araya getiren proje, kış döneminde cumartesi günleri gerçekleşiyor. Psikolojiden iletişime kadar farklı alanlarda eğitimden geçirilen abla ve ağabeyler, önceden ev ziyaretleri ile belirlenen ailelere konuk oluyor ve uzman bir ekip tarafından belirlenen etkinlikleri kardeşlerle birlikte gerçekleştiriyor, düzenlenen kültürel-sosyal-sportif etkinliklere birlikte katılıyor. Türkiye’nin pek çok kentinde örnek gösterilen bu sosyal sorumluluk projesi ile gençlerin "kentlilik bilinci çerçevesinde duyarlılıkları" artırılırken, kardeşlerinin ise Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, barışçı, düşünen, sorgulayan, özgüven sahibi, çevreye duyarlı, farklı görüş ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, dinlemeyi bilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanıyor.


Bir çocuk değişir, İzmir değişir


Kış aylarında kentin merkez ilçelerinde kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı çocuklara sosyal destek veren İzmir’in gönüllü gençleri, yaz aylarında da çevre ilçelerdeki köylerde yaşayan kardeşlerini ziyaret ediyor. Mesafe ve zorluk tanımayan İzmir’in gönüllü gençleri, “Bir Çocuk Değişir, İzmir Değişir” sloganı ile tüm gençleri gönüllülük duygusunu yaşamaları için İzmir Gönüllü Takımı’na davet ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi için gönüllü abla-ağabey kayıtlarına devam ediyor. Projeye destek vermek isteyen 18-30 yaş arası en az üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 293 17 21 ve 293 39 29 nolu telefonları arayabilir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Eğitim Haberleri

Tümü

Hukuk mu psikoloji mi? Tercih yapacaklara kritik uyarı!

Eşit ağırlık öğrencilerinin sıklıkla karşılaştırdığı hukuk ve psikoloji bölümlerine ilişkin...

7 saat önce

Üniversite adaylarına kritik uyarı: Bölüm adına aldanmayın!

Bilgisayar, yazılım ve yapay zekâ mühendisliği arasında tercih yapacak öğrencilere seslenen...

1 gün önce

Eğitimci Üze'den tıp adaylarına tavsiyeler!

Tıp fakültesi hedefleyen öğrencilerin YKS hazırlığında yalnızca sıralamaya...

2 gün önce

LGS’de yüzdelik dilim ve sıralama nasıl okunmalı?

Eğitimci Emre Çiğdem, LGS tercihlerinde puandan çok yüzdelik dilimin önemine...

4 gün önce

YKS sürecinde hedef nasıl belirlenir? Eğitimci Üze'den...

YKS’de aynı netin her yıl aynı sıralamayı getirmediğine dikkat çeken...

5 gün önce

YKS’de Çok Kaynak mı, Doğru Kaynak mı?

YKS hazırlığında çok sayıda kaynak kullanmak yerine öğrencinin seviyesine ve...

6 gün önce

Sertan Üze’den YKS denemeleri için analiz uyarısı

YKS hazırlığında farklı yayınevlerinin denemelerini çözmenin önemine dikkat çeken Eğitimci...

7 gün önce

Deneme sonuçları nasıl okunmalı? Eğitimci Çiğdem'den...

YKS ve LGS hazırlığında deneme sayısının tek başına yeterli olmadığını...

8 gün önce

Eğitimci Üze’den sınav sürecinde odaklanma önerileri

YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sık yaşadığı dikkat dağınıklığı ve...

9 gün önce

2026 KPSS Ortaöğretim Sınavı Sona Erdi! 3 Milyona Yakın...

2026 KPSS Ortaöğretim sınavı sona erdi. Türkiye genelindeki 254 sınav merkezinde...

10 gün önce

Maarif Modeliyle Sınava Hazırlıkta Deneme ve Kaynak...

Maarif Modeli’yle birlikte sınava hazırlıkta kaynak ve deneme seçimi yeniden önem kazanırken,...

11 gün önce

Maarif Modeli YKS hazırlığını nasıl değiştiriyor? Konu...

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte lise müfredatında beceri temelli...

12 gün önce