Konkordato eğitimi vurdu. Cami avlusunda konteynerde ders başı yaptılar
İzmir'in Buca ilçesinin kırsal mahallelerinden Belenbaşı'nda yaklaşık 60 öğrencisi bulunan ilk ve ortaokul binaları, geçen yıl yenilenmek üzere yıkıldı
Belenbaşı’ndaki ilk ve ortaokul binaları, geçen yıl yenilenmek üzere yıkıldı. DHA'nın haberine göre ihaleyi kazanan şirket, biri ilkokul diğeri ortaokul olmak üzere iki ayrı bina için yapılan ihaleyi alarak, çalışmalara başladı. Kaba inşaatı biten okulların çalışmaları bitmek üzereyken, yüklenici firma iflas ettiğini açıkladı. Geçen yıl Aralık ayından itibaren okulsuz kalan öğrenciler için, mahallenin cami avlusuna bir tane konteyner konuldu. Öğrencilerin bir kısmı burada eğitim almaya başladı. Bazı öğrenciler de caminin müştemilatında ders başı yaptı. Okul müdürü ve öğretmenler için de yine camide idari bina oluşturuldu. Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi, inşaat ihalesini alan şirketin iflas ettiğini, konuya dair Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazdıklarını belirtti. Yahşi, "Yeniden okulu hayata geçirmek için çalışıyoruz. Okulu tamamlamak için var gücümüzle uğraşıyoruz. Süreci hızlandırıyoruz. Çok üzüldüğümüz bir konu" dedi.

'KIŞ YAKLAŞIYOR SORUN ÇÖZÜLMELİ'
Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, bu tür yapıların çocuklar için sağlıksız olduğuna dikkat çekerek, "21'inci yüzyılda bu tür görüntülerin olması hoş değil. Eğitimde kaybedecek tek bir fert yoktur ancak bu çağda konteynerde eğitime devam ediyorsak burada büyük bir soru işareti var demektir" dedi.
Yetkililerin bu sorunu hep birlikte çözmesi gerektiğini ifade eden Merih Eyyüp Demir, şunları söyledi: "Okulun yeni bina inşası ile ilgili bir sürecin başladığını biliyoruz. İhalesi yapıldı, bir firma okulu yapmak için ihaleyi aldı. Ancak ekonomik koşullar ortada, firma bu işi götüremedi. Firmanın bir an önce tasfiye sürecinin başlatılması gerekiyor. Yeni bir ihale ile işin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Tüm çalışmalar devlet yetkililerinin uhdesinde."
Kış aylarının yaklaştığına dikkat çeken Demir, "Çocukların sağlıksız ortamlarda eğitim alması kabul edilemez. Sağlıksız, rutubetli ortamlarda çocuklar ders yapıyor. Bu durum çocukların sağlığı ile ilgili olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Yetkili makamlardan, kanuni bir hak olan şirketin tasfiye sürecinin bir an önce başlatılması ve okulun bir an evvel bitirilerek, çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşturulmasını rica ediyoruz" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Eşrefpaşa Hastanesi’ni yapan şirkete konkordato şoku!
İzmir inşaat sektöründe konkordato fırtınası esmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne...
İzmir'de 56 yıllık aydınlatmacıdan konkordato ilanı!
İzmir'de 1970 yılından bu yana aydınlatma sektöründe faaliyet yürüten ve uluslararası markaların...
Önemli projelere imza atmıştı... İzmir merkezli şirket...
Katar büyükelçiliklerini inşaatını yürüten İzmir merkezli Özdemir Holding ve alt şirketleri...
Eğitim Haberleri
TümüRandevusu Olmayan Okula Giremeyecek: Veliler İçin Yeni...
Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin okul yönetimi ve öğretmenlerle daha düzenli iletişim...
Deneme sınavı sonrası neler yapılmalı? Eğitimci Üze’den...
YKS’ye hazırlık sürecinde öğrenciler pek çok deneme sınavına giriyor. Bu deneme sınavlarında...
AYT hazırlığında kritik uyarı: Konuyu bitirmek yetmiyor!
AYT hazırlığında konu anlatımını tamamlamanın tek başına yeterli olmadığını belirten...
TYT netleri neden ilerlemez? Çok soru her zaman çözüm değil!
TYT hazırlığında netlerin belirli bir seviyede takılması öğrencilerin en sık yaşadığı...
YKS’de ilk 90 gün uyarısı: Konu değil sistem kurun!
YKS hazırlığında ilk 90 günün yalnızca konu yetiştirme dönemi olarak görülmemesi gerektiğini...
Eğitimci Üze uyardı: Kurum seçerken 'yorum' tuzağına dikkat!
Eğitim kurumu seçerken Google yorumları ve başarı sıralamalarının tek başına yeterli...
MBA Dokuz Eylül Kampüsü yeni eğitim yılına muhteşem başladı
MBA Dokuz Eylül Kampüsü, 2026-2027 eğitim öğretim yılına öğrencilerin yüzünü güldüren renkli bir...
Kurs mu özel ders mi? Eğitimci Çiğdem'den velilere uyarı!
YKS ve LGS hazırlığında kurs ve özel ders tercihinin öğrencinin ihtiyaçlarına göre...
Eğitimci Üze'den 'öğrencilere' çağrı: Kurs yeri seçerken...
Kurs görüşmelerinde velilerin sorduğu ücret, program ve başarı sorularının yanı sıra öğrencinin...
Eğitim-Bir-Sen’den MEB’e çağrı: Zorlama ve dayatmalardan...
Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Kaya, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması...
Eğitimci Üze’den velilere LGS uyarısı: Kurum seçerken...
LGS hazırlık sürecinde kurum seçiminin yalnızca akademik başarıyla değerlendirilmemesi...
İzmir’de yeni eğitim yılı öncesi dikkat çeken tablo: 3...
Eğitim Sen İzmir Şubeleri, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde kentteki okulların...